Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Med potnicami na Evropsko prvenstvo tudi članica Mlinotesta, Taja Čajko

Dan pred odhodom na evropsko prvenstvo 2018 v Franciji je selektor Uroš Bregar določil seznam potnic v Nancy, kjer bo Slovenija prvo tekmo igrala v petek ob 21.uri. Selektor se je odločil, da v Francijo pelje sedemnajst rokometašic, med njimi tudi članico ajdovskega Mlinotesta Tajo Čajko.

Slovenska ženska članska reprezentanca je zaključila s pripravami na evropsko prvenstvo 2018, ki ga bo začela v petek v Nancyju proti Črni gori. Igralke in štab so zadovoljni z delom. Za izbrano vrsto, ki se je uvrstila na drugo zaporedno evropsko prvenstvo, lani pa je zaigrala tudi na svetovnem, so številni treningi v Laškem in Zrečah, na katerih dekleta po besedah selektorja delajo dobro. Danes zjutraj so punce že odpotovale v Francijo, kjer jih v petek ob 21.uri, čaka prva tekma proti dobro znanim tekmicam iz Črne gore.

Med potnicami najdemo tudi krožno napadlko Tajo Čajko, članico ajdovskega ženskega kluba Mlinotest. Taja, ki po potrebi lahko zaigra tudi na levem zunanjem položaju, ima letos za seboj zelo dobro sezono in je ena izmed glavnih igralk v ajdovskem klubu. V letošnji, njeni tretji sezoni v Ajdovščini, je doslej dosegla 20 zadetkov. Vpoklic v reprezentanco pa je obenem tudi nagrada za ves trud ter hkrati priznanje ajdovskemu klubu za dobro delo.

Barve Ajdovščine pa bosta na Evropskem prvenstvu zastopala tudi maser slovenske reprezentance  Matej Ličen ter Mateja Kavčič, kot tehnični vodja slovenske ekipe. Puncam in strokovnemu štabu seveda želimo čim boljše igre in dober rezultat ob koncu prvenstva.

Strokovni štab slovenske ženske reprezentance

 

* Fotografije: Rokometna zveza Slovenije

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon