Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski rokometaši do nove zmage, blamaža Primorja v Mirnu

Tokratno ligaško poročilo začenjamo s pravim polomom Primorja na gostovanju v Mirnu, kjer so bili domači boljši s kar 6 : 0. Zato pa so odlično tekmo odigrali ajdovski rokometaši, ki so se po dolgem času spet razveselili zmage, podobno zadovoljstvo, po novi zmagi, pa vlada tudi v taboru ajdovskih Kixov.

Končan je jesenski del 3SNL Zahod. Za Primorje kar v pravem trenutku, saj je bil zaključek prvenstva izjemno slab. V zadnjih sedmih kolih je ajdovska ekipa dosegla le eno zmago, kar šestkrat pa je morala priznati premoč tekmecev. Pravo blamažo so fantje doživeli v soboto, v Mirnu, kjer je bila domača Adria boljša s kar 6 : 0. Domačini so na tekmi prevladovali od prvega sodniškega žvižga in po dveh lepih zadetkih, v 27. minuti tekme, vodili že z 2 : 0. Ajdovci niso imeli ne moči, ne volje za morebiten preobrat, proti vratom tekmeca so sprožili le en samcat strel. Tekma se je dokončno odločila v 75. minuti, ko je Anže Krapež najprej zabil avtogol, nato pa prejel še rdeč karton. V naslednjih dveh minutah so domači zadeli še dvakrat in se veselili zaslužene zmage. Zadnji gol na tekmi je zabil Zovatto, ki pri svojih 49. letih še vedno dokazuje, da leta niso ovira.

Mnogo bolj zadovoljni z zaključkom sezone so v taboru Fama Vipave, z golom v zadnjih sekundah tekme, so na gostovanju ugnali Izolo. Vipava je tako trdno zasidrana na tretjem mestu lestvice, pred njo sta le Tolmin in Koper. Ajdovci za Vipavo zaostajajo debelih 16. točk in se oklepajo šestega mesta, v osemčlanski ligi. Spomladanski del lige se pričenja v soboto, 16. marca 2019, ko bo na ajdovskem Mestnem stadionu gostovala Izola. Do takrat pa čaka igralce in upravo kluba še precej dela.  

Andrej Hrobat, trener Primorja

V soboto zvečer pa je bila v Ajdovščini odigrana tekma desetega kroga prvenstva v 1.B državni rokometni ligi. Sinovi burje so se odlično borili in bili premočan tekmec za gostujočo ekipo Pomurje. Ob koncu je rezultat pokazal 25 : 23. Tekma na Policah je bila vseskozi izenačena in napeta. Ajdovci so imeli pobudo skozi vso srečanje in že prvi del dobili z 12 : 10. Gostje pa se niso predajali in deset minut prek koncem srečanja je bil rezultat izenačen na 21. Ajdovci so nato strnili svoje vrste v obrambi, obenem pa dosegli nekaj lahkih zadetkov, ki so bili dovolj, da je ob koncu zmaga ostala doma. Zmaga, ki je še kako pomembna v boju za obstanek v 1B ligi. Pri domačih so bili s petimi zadetki najučinkovitejši Pelicon, Masilo in Breznikar. Sledi gostovanje v Črnomlju.

Branko Leban, trener RK Ajdovščine

Nove zmage so razveselili tudi malonogometaši. Kixi so tokrat gostovali v Oplotnici, pri ekipi Kebelj, domov pa so se vrnili z zmago, 1 :2. Vanceta je v 11. minuti Kixe popeljal v vodstvo, v 38. minuti pa je zadel še Ignjatović. Domačini so nato zmogli le častni zadetek, minuto pred koncem. Z zmago so Ajdovci skočili že na tretje mesto lestvice 2SFL. Sledi še gostovanje v Velikih Laščah.

KIX Ajdovščina do nove zmage v gosteh

 

* Fotografije: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #futsal

Kolofon