Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Matej Kravos državni prvak v ciklokrosu

Da je Ajdovščina skorajda velesila v slovenskem kolesarstvu dokazuje tudi novica o naslovu državenga prvaka v ciklokrosu. Na sobotni dirki v Cerknici si je konkurenco pokoril Matej Kravos. To je že njegov tretji letošnji naslov državnega prvaka. Čestitke.

Matej Kravos, doma iz Ceste pri Ajdovščini je bil ponovno premočan za vse tekmece. Član ekipe Tuš team je bil najboljši v najmočnejših kategorijah na državnem prvenstvu v ciklokrosu v Podskrajniku pri Cerknici. Po dobrih 50 minutah dirkanja se je veselil prepričljive zmage in oblekel majico državnega prvaka v ciklokrosu. Dosežek je vreden še toliko bolj, saj je pred kratkim doživel manjšo nesrečo s kolesom in zato v zadnjih dneh zelo malo treniral. No, na koncu, se je izšlo vse dobro.

Kravos je bil nadvse prepričljiv, saj je v drugem krogu prevzel vodstvo in potem vztrajal vse do cilja. Trasa dirke je bila precej ravninska z nekaj tehničnimi odseki. So bile pa ovire tokrat kar precej visoke, tako da so kolesarji morali teči čez. Kravos je za zmago potreboval dobrih 50 minut in tako je letos osvojil že tretjo majico državnega prvaka, po kronometru in cestni dirki sedaj še naziv državnega prvaka v ciklokrosu.

Matej Kravos

Za spletni portal Prijavim.se je takole komentiral novo zmago: »V nedeljo sem imel majhno nesrečo, padli smo v grupi in zaletel sem se v avto. Tako da sem bil šele včeraj ponovno na kolesu in nisem vedel, kako bo šlo in ali bom zdržal celo dirko. Na koncu se je dobro izšlo. Proga je bila hitra, vendar je na hitrih delih precej pihal veter, tako da dirka ni bila tako hitra kot bi bila v brezvetrju. Vendar pa je bila za vse enaka. Naslova državnega prvaka, ki je tretji po vrsti, sem vesel.«

Za veselje v klubu Izvir Vipava pa je poskrbel Matjaž Kovač, ki se je razveselil drugega mesta v kategoriji Masters 2. Zmago mu je tik pred ciljem "ukradel" Dušan Hajdinjak.

Matjaž Kovač

 

* Fotografije: Prijavim.se

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon