Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Galeriji Hiša mladih na ogled razstava 10. Ex-tempore Sladka Istra

V ajdovski Galeriji Hiša mladih so v petek odprli razstavo likovnih del, ki so nastala na letošnji Sladki Istri. Sladka Istra ni samo najbolj sladka prireditev v državi, temveč tudi prireditev, ki vsako leto v sklopu Ex-tempore Sladka Istra pod svoje okrilje združuje tudi likovnike. Tako je tudi letos na 10. jubilejni Sladki Istri, ki je bila v Kopru zadnji vikend septembra, na prostem slikalo kar 70 ustvarjalcev. Nekatera dela so vam na ogled tudi v Ajdovščini. Vabljeni.

Že vrsto let vabi obsežen koprski prireditveni dogodek Sladka Istra pod svoje okrilje tudi likovnike. Izmed vseh nastalih del sodi 21 likovnih izdelkov v kategorijo kakovostnih likovnih del, ki zaslužijo razstavno predstavitev. Le-te je večinoma odlikovalo zanimivo idejno ozadje ponekod pa tudi dober izvedbeni način. Njihove izpovedne vsebine so se dotikale »sladke« istrske narave, ženske lepote predvsem pa etnološke in kulturne dediščine.

10. slikarskega ex-tempore se je letos udeležilo kar 70 avtorjev, na podlagi izbora umetnostnega zgodovinarja Dejana Mehmedoviča so prvo nagrajeni avtorji postali: Zdenka Petek iz Kopra, Andrej Blažon iz Novega mesta in Anita Vozelj iz Renk ob Savi, drugo nagrajeni pa Alice Staraz, Anica Rudolf, Darja Gregorčič Bernik, Nataša  Villone, Maja Alessio, Rezka Arnuš, Polona Harum, Dajana Čok, Andrej Lauko, Tatjana Prodan, Jana Štok, Judita Rajnar, Darja Jereb, Livio Zoppolato, Elsa Delise, Nevenka Flajs, Lona Verlich in Lili Garbajs.

Sladka Istra

Razstava bo v Ajdovščini na ogled le do 13. decembra 2018, zato pohitite z obiskom Galerije Hiša mladih, ki jo najdete v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih.

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #razstava

Kolofon