Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kup pokalov za Kamplc racing team in Črn Trn

Z novicami nadaljujemo v kolesarskem vzdušju in z uspehi domačih klubov in tekmovalcev. V soboto je v Ajdovščini potekala zaključna prireditev kolesarskih serij B4X in Enduro, največ pokalov pa so domov odnesli prav člani Kamplc Racing kluba ter Črnega Trna.

Minulo soboto je v ajdovski Hiši Mladih že tradicionalno potekala zaključna prireditev kolesarske serije SloEnduro. Tokrat pa so jim prvič pridružili še najboljši iz B4X Inverted.si pokala Slovenije. Lepo sobotno vreme je pripomoglo tudi k temu, da so se mnogi čez dan opravili s kolesom po odličnih kolesarskih trailih v okolici Ajdovščine.

V seriji Enduro je pomembno vlogo tudi v tej sezoni odigral ajdovski Kamplc Racing team. Tim Jež je prejel nagrado za odlično in kar malce nepričakovano tretje mesto v skupni razvrstitvi, v absolutni konkurenci. Marko Prosen pa  je zasluženo priznanje osvojil za tretje mesto v kategoriji Master 2. Kamplc Racing team je obenem, z velikim naskokom, postal najboljša ekipa v sezoni 2018. Za piko na i, pa so na podelitvi razkrili tudi najboljšo prireditev v sezoni. Skoraj 300 tekmovalcev, organizatorjev in ostalih, ki so imeli kakršno koli vlogo pri seriji in s tem možnost glasovanja za najboljšo tekmo, se je odločilo, da to postane Kamplc enduro Ajdovščina. Dobra popotnica za delo v prihodnosti.

Najboljši v letu 2018, v kolesarskem B4X Inverted.si pokalu Slovenije

Malce pred enduraši pa so priznanja prejeli še najboljši v disciplini B4X. Serija šestih tekem je namenjena predvsem najmlajšim tekmovalcem, ki tako pridobivajo dragocene izkušnje za nadaljnje udejstvovanje v kolesarskem športu. Tudi na tej podelitvi so prevladovali člani ajdovskega kluba, saj so tekmovalci in tekmovalke Črnega Trna največkrat prišli na oder po priznanja. Skupaj so se v klubu razveselili kar desetih pokalov in tako kronali še eno uspešno sezono za ajdovski kolesarski šport. Čestitke vsem nagrajencem.

 

* Naslovna fotografija: Ma_Tej in AD; Spodnja fotografija: Klavdij Blažko

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon