Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nova podoba peš poti s Prešernove ulice do parkirišča za starim mlinom v Ajdovščini

Še naprej se v občini Ajdovščina uresničujejo projekti, ki so nastali na pobudo občanov in so del participativnega proračuna - Moja pobuda. Tako je prejšnji teden nov in svež videz dobila sprehajalna pot, ki se vije s Prešernove ulice v Ajdovščini do parkirišča za starim mlinom.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina vijugasta potka vodi med kamnitimi zidovi ajdovskih vrtov, ki so nastali zunaj rimskega obzidja. Vsega nekaj deset metrov dolga in poldrugi meter široka pot je dobila na pomenu po ureditvi velikega parkirišča za starim mlinom, saj predstavlja hitro bližnjico do Prešernove ulice, bodisi do Pilonove galerije ali pa tržnice in okoliških lokalov kot tudi neposredno do bodočega Turistično informacijskega centra v nekdanjem Peku.

Z ureditvijo pobude, ki jo je podala bližnja stanovalka Marjetka Bogataj, je bilo smiselno počakati na prenovo Prešernove ulice - zaradi višin in usklajenega videza. Pot je tlakovana z dvema vrstama pranega betona, kar daje poti živahnejši videz. Zaradi večje varnosti pešcev ali kolesarjev ponoči bodo namestili še ulično svetilko.

Vrednost del je znotraj okvira projekta Moja pobuda, dela pa je za 9 tisoč evrov izvedlo podjetje Kolektor CPG.

Nova podoba peš poti s Prešernove ulice do parkirišča za starim mlinom v Ajdovščini.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon