Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Sv. Miklavž je v Ajdovščino pripeljal Veseli december

V sredo se je tudi v Ajdovščini in okolici začel veseli ter praznični december. Zažarela je čudovita in zaradi burje malce plesoča novoletna jelka v krožišču, prižgali so se novoletni okraski v mestu, najmlajše pa je obiskal Sveti Miklavž. Z obratovanjem je pričelo drsališče v grajskem obzidju, znana pa je tudi že glasbena skupina, ki nas bo v Ajdovščini zabavala na silvestrski večer.

Praznični december se v Ajdovščini vedno prične s prihodom Svetega Miklavža. Med otroke pride na povabilo Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih in tudi letos ni bilo nič drugače. Spremljala ga je še plesna skupina EL1 in predstava Babica zima gre na jug v izvedbi Miškinega gledališča. Na miklavžev večer pa se v Ajdovščini prižgejo tudi novoletne lučke. V krožišču pri policiji se seveda tudi letos bohoti košata smreka, kakih 20 metrov visoka, zasijala pa je sinoči ob mraku, sočasno z ostalo razsvetljavo. Od ostalih podobnih smrek v Sloveniji pa se razlikuje po tem, da je občasno tudi plesoča, seveda če je v mestu teta burja.

Letos so se na Občini odločili dodati še nekaj okrasja okoli novega krožišča in po Tovarniški ulici, Lavričev trg pa bo deležen prav posebne okrasitve, ampak šele po 20. decembru, ko ga bodo zapustili gradbinci. Za praznično okrasitev je letos občina Ajdovščina namenila približno 15.000 evrov.

Drsališče v ajdovskem grajskem obzidju

Prav zaradi obnove Lavričevega trga bo letošnje praznično dogajanje v Ajdovščini usmerjeno v dogajanje v grajskem obzidju. Tam je že postavljeno tradicionalno drsališče, ki bo na voljo občanom vse do 6. januarja. Tretji konec tedna bo prav tako v grajskem obzidju tradicionalni božično-novoletni sejem z animacijo za najmlajše in obiskom starodobnikov. Znana pa je tudi že glasbena skupina, ki nas bo zabavala na silvestrov večer. To je skupina Obvezna smer.

Tudi sicer bo decembra veliko število najrazličnejših prireditev. Seznam in osnovne podatke lahko najdete na naši spletni strani, v rubriki Koledar prireditev.

 

* Naslovna fotografija: Valter Kranjc

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon