Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlog: Tišina je spregovorila

Spet je teden naokrog, spet je petek in spet je čas za novo vlog objavo. Tokrat vam v ogled ponujamo malce drugačen video prispevek in sicer video posnetek odličnega performansa v izvedbi Gala Furlana in Radoša Bolčine. Projekt je bil v ajdovski Dvorani Prve slovenske vlade izpeljan ob 20-letnici glasbenega udejstvovanja Gala Furlana. Vabljeni k ogledu.

Gal Furlan je že kot dvoletni otrok  začel kazati veselje do igranja bobnov. Svoji babici je kradel lonce in udarjal po njih, dokler mu niso kupili majhnih bobenčkov. Ko je imel devet let, je začel obiskovati tečaje in delavnice afriškega bobnanja na djembi. Znanje afriškega bobnanja je začel pridobivati od mojstrov Lucio Cosentino, Abdoulaye Sene in Mamadou Diouf. Sledilo je dolgo obdobje najrazličnejši glasbenih udejstvovanj pri različnih projektih. Tako smo Gala lahko srečali v skupinah Mojo Hišni bend, Antioksidanti, Fish on Mars, Nesesari Kakalu in mnogih drugih.

Med drugim je Gal imel še razne priložnostne glasbene projekte in kot gost studijsko snemal za različne glasbenike. Soustvarja novo glasbo še z drugimi manjšimi zasedbami. Zainteresiranim pa z veseljem podaja znanje naprej. V zadnjih letih pa se ukvarja tudi z zvočno terapijo.

V mesecu marcu 2018 je Gal Furlan s pomočjo družine ustanovil Kulturno umetniško društvo Kussa. In odprl vrata Klubu Štala. Klub se nahaja v prenovljeni, približno 300 let stari štali, ki stoji ob že obstoječem Kovaškem muzeju Mihaela Cusse v Lokavcu pri Ajdovščini.  Društvo ima namen prirejati dogodke kot so glasbeni nastopi, umetniške razstave, umetniške delavnice in podobno. Eden izmed takšnih dogodkov je tudi performans Tišina je spregovorila, ki je nastal v sodelovanju z igralcem Radošom Bolčino. Projekt poleg glasbe vključuje tudi knjigo. Več pa v spodnjem video posnetku.

 

* Naslovna fotografija: Jože Požrl

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #vlog, #glasba

Kolofon