Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prva seja novega ajdovskega Občinskega sveta in zaprisega župana

Včeraj popoldan so se na prvi oziroma ustanovni seji sešli novoizvoljeni predstavniki ajdovskega občinskega sveta. Sejo je do slovesne izjave župana vodil najstarejši svetnik Zvonko Vidmar. Kot podžupan bo tudi vnaprej deloval Mitja Tripković, pridružil pa se mu bo tudi Ivan Krašna, ki bo zadolžen za gospodarstvo. Naslednja in prva prava delovna seja Občinskega sveta, bo na sporedu 20. decembra.

Včeraj popoldan je bila prva oziroma ustanovna seja novoizvoljenega občinskega sveta občine Ajdovščina. Sejo je do slovesne izjave župana vodil najstarejši svetnik Zvonko Vidmar.  Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je predsednica Občinske volilne komisije Lea Chiabai podala poročilo o rezultatih volitev in dodala, da so potekale brez vsakršnih zapletov in ob dobri volilni udeležbi. Po potrditvi mandatov za svet in župana je Tadej Beočanin podal slovesno izjavo, da bo funkcijo župana opravljal po ustavi in zakonih, vestno in odgovorno ter v dobrobit vseh občank in občanov. Župan je nato imenoval dva podžupana - Mitjo Tripkovića za družbene dejavnosti in Ivana Krašno za gospodarstvo.

Občinski svet je nato imenoval Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja – predsednik je Matjaž Bajec, člani pa Ljubomir Vidrih, Uroš Štor, Jurko Pergar in Janez Tratnik. Komisija bo do naslednje seje pripravila predlog sestavov vseh delovnih teles.

Naslednja, delovna seja Občinskega sveta, bo 20. decembra.

 

* Vir in fotografija: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon