Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Četrti zaporedni zmagi ajdovskih košarkarjev in Kixov

V tokratnem ligaškem vikendu so bili na delu trije ajdovski klubi. Odlične igre še naprej kažejo košarkarji Leone Ajdovščina, ki so slavili četrtič zapored, zelo podobno dobre volje so tudi v taboru Kixov. Gostovanje v Črnomlju pa ne bo ostalo v dobrem spominu ajdovskim rokometašem, saj so doživeli težak poraz.

Po malce slabšem začetku sezone so ajdovski košarkarji, skupaj s trenerjem Krumpom, strnili svoje vrste in pričeli nizati vse boljše igre. Rezultat tega so štiri zaporedne zmage ter skok na tretje mesto na lestvici 3SKL – Zahod. Nazadnje, ko so tako uspešno začeli sezono se je pisalo leto 2013. V soboto so fantje gostovali na Vrhniki, kjer so premagali domačo ekipo Rosa Vrhnika z rezultatom 71 : 83. Začetek tekme je sicer pripadel domačim košarkarjem, ki so uvodno četrtino dobili z 18 : 12. Nato so gledalci spremljali zanimivo srečanje, Ajdovci pa so vse bolj vsiljevali svojo igro in narekovali tempo. Predvsem v drugem delu igre niso dopustili domačim, da bi resneje ogrozili prednost, ki se je iz minute v minuti večala. Ob koncu tekme so tako zasluženo slavili ajdovski košarkarji, ki bodo ob podobnih predstavah resen kandidat za napredovanje. David Vac je dosegel 19 točk, s skoki in asistencami se je izkazal Grega Dežman, sicer pa gre za zmago čestitati celotni ekipi.

Andrej Slokar

V petek, 14. decembra, ob 20. uri, bodo Ajdovci doma igrali proti ekipi Slovana, tekma pa bo še posebej zanimiva, saj bodo pod strop dvorane OŠ Šturje dvignili dres Andreja Slokarja. Od samega začetka ajdovske košarke je klubu vedno stal ob strani, na samem začetku kot igralec, kasneje pa ga je pot vodila v trenerski svet. Vsa ta leta je klubu pomagal tudi finančno in kasneje postal predsednik kluba. V klubu so prepričani smo, da brez njega v Ajdovščini ne bi bilo košarke oziroma le ta ne bi bila na takem nivoju. Napočil je torej čas, da njegovo delo počastijo z upokojitvijo njegovega dresa s številko 12.

KIX Ajdovščina

Nič manj veselo ni niti v taboru ajdovskih Kixov. Malonogometaši so v tem kolu gostovali v Velikih Laščah in razbili domačo ekipo z 2 : 9. Tudi za Kixe je to četrta zaporedna zmaga in prav tako skok na tretje mesto lestvice 2SMNL. Podobno kot pri košarkarjih, so tudi na tej tekmi, prvi v vodstvo prešli domači igralci. V tretji minuti je vratarja Birso premagal Škulj. Nato pa goleada Kixov, ki so v 17. minuti vodili že z 1 : 4. Drugi gol za Ajdovce je dosegel povratnik v ekipo Sadmir Sukanović. Tudi nadaljevanje tekme je bilo povsem v rokah Kixov, ki so dodobra napolnili domačo mrežo. Med strelce so se vpisali še Žonta, Vanceta, Sluga, Ignjatović, Milanič in tudi vratar Birsa. V soboto, ob 20. uri prihaja na Police ekipa KMN Miklavž TBS Team24. Priložnost za peto zaporedno slavje Ajdovcev.

Kar precejšnje razočaranje pa je prisotno v ajdovskem moškem rokometnem taboru, Gostovanje v Črnomlju, pri neposrednemu tekmecu za obstanek v 1B ligi, se je končalo s porazom, z rezultatom 32 : 30. Ajdovcem ni pomagala niti podpora s tribun, upe na zmago pa so zapravili že v prvem polčasu, ki so ga izgubili z 19 : 14. Šepala je predvsem igra v obrambi, saj so domači prelahko dosegali zadetke. V drugem polčasu so Ajdovci odigrali bolje in se deset minut pred koncem tekme domačim rokometašem približali na dva zadetka. Več od tega pa ni šlo in Črnomaljci so se ob zadnjem sodniškem žvižgu zasluženo veselili. Štrucelj je za domače dosegel kar 15 zadetkov, pri gostih pa je Janez Koren dosegel sedem. Sledi domača tekma proti Škofljici.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #košarka, #futsal

Kolofon