Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Vipavi znova pestro decembrsko dogajanje

Dodobra smo že zakorakali v mesec december, ki je pravšnji čas za druženje s prijatelji v veseli družbi. V Vipavi za pravo vzdušje vedno poskrbi Turistično društvo Lanthieri s tradicionalno prednovoletno brunarico v središču mesta, na štefanovo pa bo tudi letos potekal blagoslov konj in konjenikov, ki ga prireja Konjeniško društvo Sveti Štefan Vipavska dolina.

Tradicionalna prednovoletna brunarica v središče Vipave že vrsto let skrbi za praznično vzdušje v osrčju Vipavske doline. Kot vedno se boste lahko tudi letos okrepčali s kuhanim vinom, čajem in ostalimi decembrskimi priboljški. Letos pa so člani društva Lanthieri dogajanje še malo popestrili, saj vas bodo vse do novega leta presenečale glasbene skupine. Prvič bo brunarica zaživela 21. decembra, nato pa neprekinjeno vse do 31. decembra 2019. Odprti bodo od 17:30 do 23:00 ure. 

Program:

  • 21.12.: Twoja mama
  • 22.12.: YOTR - Year of the rookie
  • 23. 12.: HannahBand
  • 25. 12.: Tjaša Fajdiga in Urban Poljšak
  • 26. 12.: 2Marc
  • 27. 12.: D&D acoustic
  • 28. 12.: Hill blues

V primeru dežja in burje bodo nastopi odpovedani. Brunarica bo prav tako odprta na silvestrovo.

Foto: TRG Vipava

Na "štefanovo", 26. decembra, pa ste po maši ob 11. uri, vabljeni pred cerkev sv. Štefana, kjer bo potekal tradicionalni blagoslov konj in konjenikov, ki ga prireja Konjeniško društvo Sveti Štefan Vipavska dolina. Ob spremljavi Pihalne godbe iz Vrhpolja bo sledil sprevod konjev in konjenikov do Glavnega trga, kjer bo sledil kulturni program ob državnem prazniku, prikaz dresure konj, druženje s konji in konjeniki v parku Lanthierijeve graščine. V neposredni bližini brunarice bo potekal sejem lokalnih ustvarjalcev in ponudnikov. 

Obiskovalci Vipave si v prazničnem času po Vipavi in njeni bližnji okolici lahko ogledajo tudi obsežno razstavo jaslic. Vabljeni v Vipavo.

Jaslice v Vipavi

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#vipava, #turizem

Kolofon