Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vabljeni na pestro decembrsko dogajanje v Vipavo

Dodobra smo že zakorakali v mesec december, ki je pravšnji čas za druženje s prijatelji v veseli družbi. V Vipavi za pravo vzdušje vedno poskrbi Turistično društvo Lanthieri s tradicionalno prednovoletno brunarico v središču mesta, na štefanovo pa bo tudi letos potekal blagoslov konj in konjenikov, ki ga prireja Konjeniško društvo Sveti Štefan Vipavska dolina.

Tradicionalna prednovoletna brunarica v središče Vipave že vrsto let skrbi za praznično vzdušje v osrčju Vipavske doline. Kot vedno se boste lahko tudi letos okrepčali s kuhanim vinom, čajem in ostalimi decembrskimi priboljški. Letos pa so člani društva Lanthieri dogajanje še malo popestrili, saj vas bodo vse do novega leta presenečale glasbene skupine. Prvič bo brunarica zaživela 14., 15. in 16. decembra, nato pa neprekinjeno od 21.decembra vse do 2. januarja 2019. Odprti bodo od 17:30 do 23:00 ure. 

Program:

14.12: Skupina ReRum
16.12: Ne joči pevec
21.12: Twoja mama
23.12: 2Marc
24.12: Klapa Planta (po polnočnici)
25.12: Tjaša Fajdiga
26.12: Hannah Band
27.12: Skyo
28.12. Dedek Mraz in EL1 plesna scena ob 17.30 v Kulturnem domu Vipava
29.12. Društvo vokalna skupina Grlice Budanje
30.12: Pertinach & Mario Acoustic Rock

Foto: TRG Vipava

Na "štefanovo", 26. decembra, pa ste po maši ob 11. uri, vabljeni pred cerkev sv. Štefana, kjer bo potekal tradicionalni blagoslov konj in konjenikov, ki ga prireja Konjeniško društvo Sveti Štefan Vipavska dolina. Ob spremljavi Pihalne godbe iz Vrhpolja bo sledil sprevod konjev in konjenikov do Glavnega trga, kjer bo sledil kulturni program ob državnem prazniku, prikaz dresure konj, druženje s konji in konjeniki v parku Lanthierijeve graščine. V neposredni bližini brunarice bo potekal sejem lokalnih ustvarjalcev in ponudnikov. 

Obiskovalci Vipave si v prazničnem času po Vipavi in njeni bližnji okolici lahko ogledajo tudi obsežno razstavo jaslic.  28. decembra, ob 17.30 uri, bo v Kulturnem domu Vipava predstava za najmlajše. Po predstavi vas bo obiskal Dedek Mraz. Nastopali bodo tudi najmlajši plesalci iz EL1 plesna scena.

Vabljeni v Vipavo.

 

* Naslovna fotografija: Jurij Lavrenčič

 

Lokalne Ajdovščina

#vipava, #turizem

Kolofon