Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ana Čufer rekordno na vrh Zagrebčanke

Podobno kot v številnih državah po svetu, tudi na Hrvaškem poteka tek na vrh najvišje poslovne stavbe. Tekači in tekačice morajo premagati 512 stopnic in se povzpeti na vrh Zagrebčanke, najstarejše in najvišje poslovne stavbe v hrvaški prestolnici. Letos je naslov najboljše med dekleti osvojila Ana Čufer in pri tem postavila tudi nov rekord proge. Čestitke.

New York, Chicago, Dunaj, Singapur, Ljubljana – tek po stopnicah na najvišjo stavbo je sodoben izziv, ki ga morajo premagati ljubitelji teka. V Ljubljani dogodek poteka v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja, v prestolnici Hrvaške, v Zagrebu pa imajo Zagrepčanko 512, kjer morajo tekmovalci in tekmovalke premagati izziv 512 stopnic na vrh najvišje poslovne stolpnice v mestu.

Da je Ajdovka najhitreje pritekla na vrh pravzaprav ni nobeno presenečenje, saj smo o podobnem uspehu pisali že leta 2015, ko je slavila Klementina Lemut. Takrat je za zmago potrebovala 3 minute in 32 sekund. Njen dosežek je letos ponovila Ana Čufer, doma iz Dobravelj, vsestranska tekačica, rekordeka teka na Triglav med ženskami, v njenji bogati zbirki uspehov in dosežkov pa najdemo tudi drugo mesto v teku na planiško velikanko. 

Ana Čufer je najvišji vrh Zagreba osvojila s časom treh minut in desetih sekund, drugo uvrščeno tekmovalko pa je premagala za debelih 15 sekund. Med moškimi je slavil David Pegam, ki je 512 stopnic zmogel v času dveh minut in sedeminštirideset sekund.

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon