Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Matej Kravos še naprej kraljuje v slovenskem ciklokrosu

Navadili smo se že, da ob tem času, kar se kolesarstva tiče, poročamo predvsem o ciklokrosu. Nič novega ni tudi, da poročamo o dosežkih Mateja Kravosa, ki je zagotovo prvo ime slovenskega ciklokrosa. Po naslovu državnega prvaka, je v soboto slavil tudi na tekmi v Šenčurju.

Kot poroča spletni portal Prijavim.se je na prizorišču lanskega državnega prvenstva v ciklokrosu v okolici športnega parka Šenčur peto dirko v Pokalu Slovenije v dirki članov in masterjev ponovno najhitreje odpeljal Matej Kravos (TUŠ T.E.A.M.). Kljub temu, da je okoliške vrhove že pobelil sneg, je na dirki kar nekaj kolesarjev vozilo v kratkih dresih. Tokrat se je pomerilo manj kolesarjev kot na državnem prvenstvu, tudi Tadej Pogačar je bil na dirki kratek čas le kot gledalec. Krog dirke je bil v primerjavi z lanskim nekoliko spremenjen. Izpuščen je bil del po asfaltu in igrišču, precej bolj pa je bila trasa zavita po travi. Prečkati so morali tudi igrišče z mivko, ki je hitrost malo upočasnila. Seveda niso manjkale umetne ovire, na trasi pa so prečkali tudi lesen most, ki je dodatno popestril drugače ravninsko dirko.

Ne preveč toplo vreme in blato pa nista prišla do živega Mateju Kravosu, ki je za 49 sekund prehitel Nika Čemažarja (KK KRANJ), zmagovalca članske kategorije.

V kategoriji Masters 2 je zmagal triatlonec Mitja Mori (GANESHA TEAM). Drugo in tretje mesto sta osvojila člana KK Izvir Vipava Matjaž Kovač in Lucjan Premrn.

 

* Vir in fotografija: Prijavim.se

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon