Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rezultati ankete: Velika večina vas je zadovoljna z delovanjem portala Lokalne Ajdovščina

Zaključili smo našo anketo, s katero smo vas povprašali o spletnem portalu Lokalne Ajdovščina. Prejeli smo skoraj 300 odgovorov, rezultati ankete pa so prav zanimivi. Ključno pa je, da vas je večina zadovoljna s portalom in da nas radi berete. Hvala tudi za številne dobre predloge in kritike kako Lokalne Ajdovščina še bolj približati bralcem.

Kot smo že v najavi ankete zapisali, nam vaše mnenje mnogo pomeni, saj nam bo pomagalo pri urejanju spletnega portala Lokalne Ajdovščina, da bo le ta še boljši in se bo še bolj približal vašim željam in potrebam po informiranju. Po štirih letih delovanja je bil sedaj pravšnji čas, da vas bralce in uporabnike povprašamo o dosedanjem delu in tudi o predlogih za prihodnost.

Pa si poglejmo rezultate ankete, ki jo je rešilo 287 bralcev. Dovolj visoka številka, da lahko iz nje razberemo vsaj približne zaključke. V anketi je sodelovalo 55% žensk in 45% moških, največ, 27% vas je bilo takih, ki ste stari med 30 in 40 let. Po pričakovanjih vas je 80% doma v ajdovski občini.

Nam skorajda najpomembnejši podatek je, da vas je kar 77% ocenilo portal Lokalne Ajdovščina z oceno 4  ali 5. Torej ste z našim načinom dela in poročanjem zadovoljni ali pa celo zelo zadovoljni. 46% vas je takih, ki nas prebirate vsak dan, 35% pa vsaj enkrat tedensko. 55% vas do novic dostopa prek povezav na družbenih omrežjih, 32% pa vas dostopa direktno na spletno stran. 66% nam sledi tudi na Facebooku, 18% na Instagramu, le 6% pa vas je takih, ki nam sledite tudi na Twitterju.

Kot lahko razberemo iz ankete vas večina najraje prebira novice o delovanju občine Ajdovščina, sledijo novice iz sveta turizma, gospodarske novice, kulturne in športne novice ter kronika. Najmanj pa radi prebirate novice o politiki in kolumne.

V anketi smo vas povprašali tudi o tiskani izdaji Lokalnih Ajdovščina, ki je prvič izšla v letošnjem septembru. 56% vas je tiskano izdajo prebralo in veliki večini je bila všeč ter si seveda želite, da se v tiskani obliki pojavljamo tudi v prihodnje.

Zanimiv podatek je tudi, da vas 74% meni, da so Lokalne Ajdovščina dovolj nepristranske in objektivne, 80% pa vas je takih, ki menite, da je spletni portal Lokalne Ajdovščina všečen na pogled in dovolj pregleden. Kot kaže smo tudi dovolj ažurni, saj vas tako meni 80% tistih, ki ste rešili anketno vprašanje.

63% vas meni, da bi na portalu oglaševali svoje storitve ali izdelke, 86% pa vas je takih, ki menite, da je novic o dogajanju v Sloveniji in na tujem dovolj in da jih ne potrebujete več, saj so vam pomembnejše novice o dogajanju v Vipavski dolini.

Kar 70% vas redno uporablja tudi Koledar prireditev, ki je na spletnem portalu Lokalne Ajdovščina, 55% vas meni, da je novic na portalu ravno dovolj, 45% pa si želi, da bi jih bilo še več.  Le 40% anketirancev pa bi uporabljalo tudi telefonsko aplikacijo Lokalne Ajdovščina, če bi bila na voljo.

Za konec pa še nekaj idej in kritik za katere smo še prav posebej zadovoljni, da ste nam jih zaupali. Med stvarmi, ki vas najbolj motijo na portalu velja omeniti na trenutke preveč političnega opredeljevanja, premalo video vsebin, občasne težave s slovnico, na trenutke preveč fotografij ob objavah reportaž o dogodku, preveliko centralizacijo na samo mesto Ajdovščina in premalo poudarka novicam iz ostalih krajev v ajdovski občini. Želeli bi si tudi več novic o dogajanju na šolah, nekaterim ni všeč dizajn ter preglednost spletnega portala, nekaj pa vas je takih, ki menite, da bi morali biti bolj kritični do delovanja ajdovske občinske uprave.

Med pozitivnimi kritikami pa velja izpostaviti naslednje; ažurnost,  dovolj širok pregled dogajanja v lokalnem območju, nepristranskost, mladosten videz, novice, ki jih drugod ni, domačnost, kratkost in jedrnatost, pikrost, kolumne, reportaže in pestrost.

Najbolj pa so nam všeč vaši predlogi, kako portal Lokalne Ajdovščine narediti še boljši. Dobili smo številne ideje, izpostavljamo le najbolj zanimive in uresničljive; več poudarka umetnosti in kulturi, več novic o delovanju župnij, več video vsebin, več kritičnega razmišljanja, več intervjujev z občani Ajdovščine, več ekoloških tematik, življenske zgodbe starejših ljudi, pogovor z najstarejšim občanom ali občanko, še več lokalnih informacij, hitrejše odkrivanje sovražnega govora, več novic iz podeželja, več zanimivih kolumn, več novic, ki zadevajo mlade, več strokovnih člankov, obuditev radijske postaje, več nagradnih iger in več novic o dobrodelnosti. Nam je bila tudi zelo všeč ideja, da bi Lokalne Ajdovščina lahko imele svoj kotiček na novem Lavričevem trgu v Ajdovščini.

Povprašali smo vas še o tem, katere medije poleg Lokalnih Ajdovščina, najraje spremljate. Večina vas redno uporablja 24ur, RTV Slovenija, Siol.net, Primorske novice radio Koper in radio Robin, Delo, Finance, tuje medije, kot so Guardian, Washington post, berete pa tudi Fokus Pokus, Reporter, Portal +, Govori.se in Požar report.

Hvala vsem, ki ste si vzeli minutko ali dve in sodelovali v naši anketi. Rezultati nam bodo prišli še kako prav, da bomo v prihodnje še boljši in prijaznejši do vas bralcev in uporabnikov.

Lokalne Ajdovščina

#anketa

Kolofon