Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andrej Komac nov trener Primorja

Iz tabora ajdovskega nogometnega kluba Primorje je prišla novica o spremembi na trenerski klopi. Nogometaše v rdeče črnih dresih bo v spomladanskem delu sezone vodil Andrej Komac, nekdanji reprezentant Slovenije, ki je med leti 1998 in 2001 nosil dres takratnega ajdovskega prvoligaša. Okreptive se obetajo tudi v igralskem kadru.

Visoke ambicije, nov predsednik kluba, vrnitev imena Primorje in povratkek k rdeče črnim barvam so bili pred začetkom letošnje sezone v nogometu glavni razlogi za optimizem v ajdovskem taboru. Ki pa žal ni trajal dolgo, saj  so fantje po sicer obetavnem začetku sezone, precej popustili in jesenski del zaključili na skromnem šestem mestu, v osemčlanski ligi. Zaradi slabih rezultatov se je moral posloviti trener Borut Jermol, ki ga je na zadnjih tekmah zamenjal dotedanji pomočnik Andrej Hrobat. Nekaj je k slabim rezultatom prispevala tudi poškodba Mousse Diehdiouja. 18-letni Senegalca, ki je v začetku sezone predstavljal pravo poživitev v ajdovski igri. Kot smo uspeli izvedeti so v upravi kluba že prekinili pogodbo s hitronogim afriškim nogometašem.

Včeraj pa so iz ajdovskega kluba sporočili ime novega trenerja. To je Andrej Komac, ki ga domačim ljubiteljem nogometa ni potrebno posebej predstavljati. Nekdanji nogometaš, je prve korake naredil v matičnem klubu Vodice Šempas, pravo uveljavitev pa je doživel ravno v ajdovskem dresu, med sezonami 1998 -2001. Sledila sta dva naslova državnih prvakov z Gorico in nato odhod v tujino. Komac je igral na Portugalskem, Norveškem ter v Izraelu in na Poljskem. Karirero je zaključil v Gorici. Dobre igre vezista je opazil tudi takratni selektor slovenske reprezentance Brane Oblak, ki ga je povabil v izbrano vrsto. Danes 39. letnik je barve reprezentance zastopal na kar 49. tekmah.

Komac še nima resnejših trenerskih izkušenj, doslej je kot pomočnik trenerja deloval v Goriških Brdih. Ajdovska klop bo tako zanj prva resna preizkušnja v trenerskem poslu. Vsekakor pa bo lahko s svojimi bogatimi izkušnjami pripomogel k razvoju mlade ajdovske zasedbe, ki ima pred seboj edini cilj, končati sezono med prvimi štirimi ekipami. Uprava ajdovskega kluba se zaveda, da bo za zastavljene cilje potrebna tudi okrepitev v igralskem kadru. Prvi premiki v tej smeri so že stekli in morda se v domače okolje vrne tudi Amel Džuzdanović, ki po težki poškodbi nikakor ne ujame več prave forme v Gorici.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon