Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pomembne točke košarkarjev in rokometašev, Lapajne v slovenski reprezentanci

Športni ligaški vikend je tokrat postregel z le dvema tekmama ajdovskih ligašev. Na parket so najprej stopili košarkarji, ki so doma ugnali ekipo Slovana. Sobotni večer na Policah pa je prinesel neodločen rezultat med RK Ajdovščino in RK Škofljico. Selektor Vujović je objavil seznam vpoklicanih v v rokometno reprezentanco Slovenije, med njimi je tudi Januš Lapajne.

Petkov večer je bil v Dvorani Šturje še posebej slovesen. Prvič v zgodovini ajdovskega ligaškega športa se je zgodilo, da pod stropom dvorane visi dres športnika, ki mu je bila za svoje zasluge izkazana čast s potezo, ki jo redno srečujemo v mednarodnem športu. Ta čast je doletela Andreja Slokarja, ki je praktično celotno svoje življenje vpet v razvoj ajdovske košarke. Na igrišču so se mu poklonili tudi igralci, ki so v zanimivi tekmi, uspeli na kolena spraviti ekipo Slovana. Ajdovci so morali srečanje odigrati brez trenerja Krumpa, saj zaradi izrečene kazni o prepovedi opravljanja dolžnosti uradne osebe, ne sme opravljati nalog trenerja na članskih tekmah KK Ajdovščina. A domačih to ni zmedlo, saj so prikazali odlično igro. Igralci Slovana so prevladovali le v prvi četrtini, ki so jo dobili z 17 : 24. Nato so pobudo prevzeli domači košarkarji in v tesnem obračunu uspeli pripeljati tekmo do konca v svojo korist. Najboljši strelec Ajdovcev je bil Teo Kovšca, ki je dosegel 21. točk.  Z zmago ostajajo domači na tretjem mestu lestvice 3SKL – Zahod. Sledi praznični premor, Ajdovce bomo na igrišču ponovno videli 12. januarja, ko bodo gostovali v Postojni.

Dres Andreja Slokarja visi pod stropom dvorane v Šturjah.

Na zadnji domači tekmi v tem koledarskem letu, so ajdovski rokometaši, proti ekipi ŠD Škofljica Pekarna Pečjak, uspeli iztržiti točko. Končni izid je bil 30 : 30.  Okrog 150 gledalcev je na Policah videlo zanimivo rokometno srečanje dveh dokaj enakovrednih ekip. Ajdovcem se je poznalo, da so malce pod pritiskom pozitivnega rezultata, saj so v zadnjih srečanjih praviloma igrišče zapuščali praznih rok. Tokrat morajo biti s točko zadovoljni a bi lahko z malce sreče osvojili obe. Gostje so izenačujoči zadetek dosegli v zadnji minuti srečanja, domači pa so imeli pred tem kar nekaj priložnosti za povišanje vodstva. Škofljičani so bili boljši v prvem polčasu, ki so ga dobili z 10 : 12. Po odmoru so Ajdovci zaigrali bolje in prevzeli pobudo v svoje roke. Tekma je bila ves čas izenačena, domači pa se žilavim gostom nikakor niso uspeli odlepiti za več kot gol razlike. V 57. minuti je Peljhan povedel domače v vodstvo z 30 : 29, to pa je bil tudi zadnji zadetek ajdovske ekipe. Gostje so v zadnji minuti uspeli izenačiti in tekma se je končala z delitvijo točk. Z 11. goli se je v domači ekipi najbolj izkazal Jan Svetik. V prihodnjem vikendu čaka Ajdovce gostovanje na Ptuju.

RK Ajdovščina // Foto: Primož Brecelj

Razveseljiva vest pa je prišla iz tabora slovenske rokometne reprezentance. Po štirih letih bodo Slovenci sicer manjkali na velikem tekmovanju,  a jih vseeno čakata dve prijateljski tekmi proti Franciji. Selektor Vujović, bo reprezentante zbral 2. januarja v Zrečah, v Francijo, kjer bosta tekmi 5. in 7. januarja, pa bo odpeljal vseh 18 igralcev. Med njimi bo prvič tudi Ajdovec Januš Lapajne, ki se vse bolj dokazuje v slovaškem klubu Tatran Prešov. Lapajne je sicer nastopil na letošnjih sredozemskih igrah v španski Tarragoni, a tedaj je reprezentanco vodil Vujovićev pomočnik Uroš Šerbec.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #košarka

Kolofon