Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Z delom pričel tudi nov Občinski svet v Vipavi

Z delom so začeli tudi vipavski svetniki, ki so se v novi sestavi, prvič srečali prejšnji četrtek. Pri tem so potrdili mandat novega župana Gorana Kodelje, ki je dan kasneje začel tudi uradno opravljati delo župana. Prva redna seja vipavskega občinskega sveta bo 24. januarja.

Nov veter je zapihal tudi v vipavski politiki. Po dolgih letih se je od županovanja moral posloviti Ivan Princes, na županskem stolčku ga je po volji ljudstva zamenjal Goran Kodelja. Precej spremenjen je tudi vipavski občinski svet, ki se je v novi sestavi prvič srečal prejšnji četrtek. Na konstitutivni seji so svetniki in svetnice potrdili mandate župana in svetnikov. Ob tem ni bilo nobene pritožbe, predsednik občinske volilne komisije Marjan Stopar je omenil le manjši zaplet zaradi preferenčnih glasov na treh voliščih, ki pa ni v ničemer vplival na rezultate volitev. Zanimivo ob tem je, da se je na zadnjih volitvah v Vipavi močno povečal odstotek preferenčnih glasov. Le teh je bilo pred osmimi leti le okrog 10%, letos pa jih je bilo na nekaterih voliščih skoraj 70%. Volilci se očitno vse bolj zavedajo, da imajo možnost vpliva na izvolitev svetnikov.

Novi vipavski župan Goran Kodelja je dan kasneje, v petek, 14. decembra, prvič prišel v službo, saj bo delo župana opravljal poklicno. Že kmalu bo potrebno sklicati tudi novo sejo občinskega sveta, kjer ga bo zaradi izvolitve za župana v občinskem svetu moral nadomestiti nov svetnik, redno sejo Kodelja napoveduje za 24. januar 2019.

 

* Vir in fotografija: Radio Robin

Lokalne Ajdovščina

#novice, #vipava

Kolofon