Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nič nas ni strah, saj so smučarji z nami

19. december 2018 bo z zlatimi črkami zapisan v zgodovino slovenskega športa in predvsem alpskega smučanja. Drugič v zgodovini se je namreč zgodilo, da na isti dan slavimo kar dve zmagi. Ilka Štuhec je bila najboljša na superveleslalomu v Val Gardeni, Žan Kranjec pa je slavil na veleslalomu v Saalbachu. Oglejte si odzive na družbenem omrežju twitter.

Žan Kranjec je danes zmagal na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v avstrijskem Saalbachu. To je njegov največji uspeh v karieri. Pred tem je bil najvišje tretji lani na veleslalomu v Alta Badii. Ilka Štuhec pa je velika zmagovalka Val Gardene. Najboljša slovenska alpska smučarka je v manj kot 24 urah najprej zmagala na smuku za svetovni pokal alpskih smučark, nato pa je popolno vrnitev po poškodbi v slogu največjih šampionk kronala še z najhitrejšo vožnjo za zmago na superveleslalomu za popolni dvojček zmag na progi Saslong v Dolomitih.

Tako ima Slovenija doslej že 83 zmag na tekmah svetovnega pokala. Največ jih je doslej dosegla Tina Maze, slavila je 26-krat, Ilka Štuhec pa je z današnjo, svojo deveto, zmago, na večni lestvici prehitela legendarnega Bojana Križaja. Za Žana Kranjca je bil današnji uspeh prvi takšen v karieri.

Doslej se je le enkrat zgodilo, da je na isti dan Slovenija slavila dve zmagi. To je 20. februarja 2000 uspelo Matjažu Vrhovniku na slalomu v Adelbodnu ter Špeli Pretnar na isti dan, na slalomu v Santi Caterini.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon