Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski Kixi z lepo popotnico v novo leto

Minuli vikend so bili od ajdovskih ligaških moštev dejavni le malonogometaši. Kixi so na domačih Policah gostili ekipo KMN Miklavž in brez težav zmagali z 7 : 2. To je bila že peta zaporedna zmaga ajdovskih mojstrov futsala, z njo pa so se utrdili na tretjem mestu lestvice 2SFL.

Sobotna tekma na ajdovskih Policah je na tribune privabila maloštevilno občinstvo, a tisti gledalci, ki so se vendarle odločili za ogled tekme, so domov odhajali zadovoljni. Domača ekipa Kix je namreč brez večjih težav premagala štajerski Miklavž, končni izid je bil 7 : 2. Prav lahko pa bi domači, ob malce boljši zbranosti, dosegli še vsaj enkrat toliko zadetkov. To pa pove vse o sobotni razliki med tekmecema. Kixi so bili boljši v vseh prvinah igre, morda se je še najbolj poznala precej daljša ajdovska klop, saj domači na tak način niso imeli težav z utrujenostjo.

Goleado domačih je z lepim zadetkom začel Klemen Žonta v 14. minuti, kmalu zatem pa je rezultat povišal Koren. Sledil je avtogol Štajercev in v zadnjih sekundah prvega dela še gol Bajca, za visoko vodstvo ob odmoru. Tjaš Milanič je že v prvi minuti nadaljevanja povišal na 5 : 0, nato pa so gostje vendarle dosegli zadetek, a je kmalu odgovoril še Vanceta. Ko je v 26. minuti na 7 : 1 povišal Trkman je bila tekma odločena in čakalo se je le še na zadnji sodniški žvižg. Kljub visokemu rezultatu velja pohvaliti tudi vratarja Birso, ki je kar nekajkrat gostom preprečil, da bi dosegli zadetek.

Kixi so se s to zmago utrdili na tretjem mestu lestvice, ker imajo 22 točk. Vodilni Ptuj jim beži za osem točk, drugovrščeni Tomaž pa za šest. Čez tri tedne se prvenstvo nadaljuje, Ajdovci bodo gostovali pri ekipi Mlinše.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #futsal

Kolofon