Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Novoletni futsal turnir v roke ekipi Gul team

Šesto leto zapored se je v Dobravljah odvil Novoletni futsal turnir. V šali bi mu lahko rekli tudi ajdovski Boxing day. Dvanajst ekip se je zbralo na parketu šprtne dvorane, številni gledalci na tribuni, pa so lahko uživali v dobrih malonogometnih igrah. Po dveh zaporednih zmagah Fatamorgane, je letos slavila ekipa Gul team, ki so jo v večini sestavljali igralci NK Gorice.

Nadaljuje se tradicija novoletnega turnirja v malem nogometu. Dobravlje postajajo že prava futsal stalnica v tem prazničnem obdobju, neke vrste lokalni Boxing day, ki ga zelo dobro poznajo v Angliji, po novem pa tudi v Italiji. Številni futsal mojstri so se včeraj v dobraveljski dvorani zbrali že šestič zapored. Dobrodošla popestritev za številne ljubitelje te nadvse atraktivne igre z žogo je tudi tokrat na tribune privabila precej gledalcev. Dvanajst ekip se je med seboj spopadlo za prestižni naslov najboljšega, na koncu pa so dvorano najbolj veseli zapuščali člani ekipe Gul team. Amel Džuzdanović, Grega Sorčan, Jani Curk in ostali so dokazali, da se tudi igralci velikega nogometa odlično znajdejo na manjšem igrišču. Z zmago so prekinili dveletno prevlado ekipe Fatamorgana, ki se je letos poslovila že v četrfinalu.  Ekipa Gul team se je pridružila ekipam Ceste, Kavarne Ave, Soccerosom ter Fatamorgani, ki so se te lovorike veselile v preteklih izvedbah turnirja.

Dvanajst ekip je v Dobravljah prikazalo dobre in atraktivne igre, gledalcem pa so obenem postregle tudi z obilo lepih potez in borbenostjo na visoki ravni. Že v četrfinalu so se poslovili dvakratni zmagovalci turnirja in tudi domači Soccerosi, a so po izvajanju šestmetrovk potegnili kratko proti kasnejšim zmagovalcem. V finale se je uspelo uvrstiti tudi ekipi Vrhpolja, ki je bila v odločilni tekmi povsem enakovrednen tekmec Gul teamu. A kot kaže je bila sreča tokrat resnično na strani goriških prvoligašev, saj se je tudi finalna loterija kazenskih strelov obrnila v njihovo korist. Tretje mesto na turnirju je osvojila ekipa Navarra.

Klemen Sluga, naj igralec turnirja.

Klemen Sluga (Vrhpolje) si je prislužil naziv najboljšega igralca turnirja, naj vratar turnirja pa je postal Davor Pejakić iz zmagovalne ekipe.  Se vidimo v Dobravljah ponovno čez leto dni.

Kako se je razpletlo polfinale in finale pa si oglejte v spodnjem video posnetku.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #futsal

Kolofon