Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rekordno število obiskovalcev Božične zgodbe v Vipavskem Križu

Božični utrip na ajdovskem je bil ponovno v znamenju Božične zgodbe v Vipavskem Križu. Letos so organizatorji našteli kar okrog 1700 obiskovalcev, kar je rekorda številka. Namesto treh načrtovanih predstav so tako morali božično zgodbo zaigrati kar sedemkrat.

Povsod po Vipavski dolini se v času božiča in božičnih praznikov vrstijo takšne in drugačne prireditve, vse več pa je tudi razstav najrazličnejših jaslic. A največji magnet za obiskovalce je zagotovo Vipavski Križ. Čudovito srednejveško mestece vedno znova očara z božičnim vzdušjem, ki ga zaznamujejo številne jaslice posejane po domovih in gasah ter tradicionalna razstava najrazličnejših jaslic v galeriji in grajski kleti. Prav poseben pečat pa je sedaj že tradicionalna kriška Božična zgodba, ki vsako leto pritegne več in več obiskovalcev.

Božična zgodba v Vipavskem Križu

Dobra promocija kraja in dogodka je več kot obrodila sadove, saj se je letos obiskovalcev kar trlo. Po podatkih organizatorjev se jih je zbralo okrog 1700, več kot kdajkoli dolsej. Tako so morali božično zgodbo odigrati kar sedemkrat, čeprav so bile načrtovane le tri predstave. Božično zgodbo prireja tamkajšnje turistično društvo skupaj z vipavsko faro, za režijo pa je, tako kot lani, poskrbel Nejc Furlan. Vseh nastopajočih v zgodbi je bilo 120.

Božična zgodba v Vipavskem Križu

Posebnost letošnje božične zgodbe v Vipavskem Križu je bila ta, da je bilo tokrat vse dogajanje postavljeno na osrednji trg, medtem ko je bilo prejšnjih pet zgodb odigranih po celotni vasici. Še vedno pa se lahko odločite za ogled jaslic v Vipavskem Križu, saj bodo na ogled vse do 6. januarja prihodnje leto. Vsak dan do 30. decembra je ob 15. uri možen voden ogled kraja, danes bo v grajski kleti predavanje Ljubota Žgavca o romarski poti Camino, dogajanje pa se v nedeljo nadaljuje s koncertom pevskega zbora Grlice. Več o novoletnem utripu v Vipavskem Križu si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Božična zgodba v Vipavskem Križu

 

* Fotografije: Aleksander Marc

Lokalne Ajdovščina

#vipavski križ, #novice

Kolofon