Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Matej Kravos pokalni prvak Slovenije v ciklokrosu

V Novi Gorici je bila v organizaciji KK Pantal na sporedu zadnja dirka v cilkokrosu za Pokal Slovenije, ki je štela tudi za italijanski pokal Triveneto. Zmago v elite kategoriji je prepričljivo dobil Nadir Colledani, v kategoriji Masters 1 je Matej Kravos zasedel sedmo mesto in s tem osvojil naslov pokalnega prvaka za leto 2018. Podoben uspeh je v kategoriji Masters 2 uspel tudi Matjažu Kovaču.

Kot poroča spletni portal Prijavim.se je dan pred dirko dež dodal piko na i zelo razgibani trasi, blato pa se kljub občasnim sončnim žarkom in prijetnim 9oC ni osušilo. Start in cilj dirke je bil med osnovnimi šolami OŠ Frana Erjavca in OŠ Kozara, večina dirke pa se je odvila na travniku nedaleč stran. Večina kolesarjev je imela s seboj rezervna kolesa, ki so jih menjali na tehnični coni, pomočniki pa so jih do naslednjega kroga pridno oprali. Najprej so dirkali najmlajši, elite kategorija pa se je pomerila zadnja. Na štartu je med glavnino italijanskih stalo le vsega skupaj 35 slovenskih kolesarjev.

V elite kategoriji je bilo pričakovati boj za zmago med Colledanijem in bratoma Braidot, vendar je Colledani z odličnim štartom vodil do cilja. Luca Braidot (C.S. CARABINIERI) je za njim zaostal za 49,2 sekund, tretje mesto pa je z zaostankom 1:14.6 minute osvojil Marco Ponta (FUN BIKE-CUSSIGH BIKE). Najhitrejši Slovenec je bil Mihael Štajnar (CALCIT BIKE TEAM), ki je skupno osvojil 16. mesto, privozil pa si je tudi pokalno zmago.

Isti štart je bil tudi za kolesarje kategorije masters 1, kjer je bil med Slovenci najhitrejši Matej Kravos (TUŠ T.E.A.M.), skupno pa je končal na 7. mestu. Sicer pa je Matej Kravos s petimi zmagami in enim drugim mestom postal tudi pokalni zmagovalec slovenskega pokala. Na dirko ni prišel popolnoma zdrav, saj ga je pestila bolezen, je pa spremenil kratkoročne načrte in se dirk ciklokrosa v Italiji za trening nima namena udeleževati. O današnji dirki in pokalni zmagi je povedal: »Glavna je zabava in druženje, sama zmaga pa ni tako pomembna. Današnja dirka mi je bila zelo všeč, kljub temu, da sem trpel celo dirko. Konkurenca je bila običajna kot je vedno v Italiji.«

V kategoriji masters 2 je bil med Slovenci najhitrejši Matjaž Kovač (IZVIR VIPAVA), tudi zmagovalec Pokala Slovenije. Drugo mesto med Slovenci je osvojil Lucijan Premrn (IZVIR VIPAVA).

Ciklokros Nova Gorica

Čestitke vsem.

 

* Vir in fotografije: Prijavim.se

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon