Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V ajdovskem klubu Baza predstavitev nove plošče domačih The Hoax program

Nocoj bo v ajdovskem klubu Baza tako imenovani release party ob izdaji tretjega albuma domače hard core zasedbe The Hoax program. Album nosi naslov Comfort Cage, na odru pa se jim bodo pridružili še skupini NakaJima in Hak Attak. Kako zveni novi album pa si preberite v recenziji spletnega webzina 13. Brat.

Za The Hoax Program lahko mirno rečem, da so svetovni unikum ali vsaj rariteta. Redko se zgodi, da bi skupina posameznikov delovala kot bend več kot 20 let v praktično enaki zasedbi, še toliko manj na hardkor sceni. Včasih je bila značilnost pank in hardkor bendov, da so imeli kratek rok trajanja, če pa so že obstali, so se mnogi člani izmenjali. Začetki The Hoax Programa segajo tako več kot dve desetletji nazaj, ko so ajdovski najstniki ustanovili Low Punch. Od takrat je preteklo že veliko vode, člani so se preselili, ustvarili družine, pridružil se jim je še en lokalni glasbenik, a še vedno igrajo skupaj. Kar je samo po sebi fascinantno in zato tudi 7 let od prejšnjega albuma II ni tako veliko.

The Hoax program<br />
Fotografija: Tilyen Mucik

Nov album je bil sicer pripravljen že prej, vendar se jim je zavleklo s snemanjem in produkcijo albuma. In kaj prinašajo novi, še zrelejši The Hoax Program? V prvi vrsti je album predvsem stonerski, a ostanki hardkor preteklosti so še vedno prisotni, predvsem v vokalnih rešitvah. Struktura komadov je pa izrazito klasično rokerska, v ospredju sta kitari, ki dajeta osnovni groove komadom npr. v There is a War Going On, mogoče najboljšemu komadu na albumu. Komadi si tekoče sledijo, mogoče je ta pretočnost celo preveč predvidljiva, pogrešam več presenečenj. Ampak to ni problem tega benda, temveč bolj samega žanra. Komur je stoner všeč, bo vzel to v zakup. In užival v tem vsekakor nadpovprečnem albumu, ki kar kliče po dovolj glasnem ozvočenju, da pride do pravega izraza. Album je na voljo na netu, v omejeni nakladi pa je izšel tudi kot zgoščenka, tako da morate zbiralci kar pohiteti, da pridete do svojega izvoda. Bend je v teh dneh tudi na koncertnih odrih (Ljubljana, Ajdovščina), tako da lahko preverite, kako vse skupaj zveni v živo.

* Recenzijo je pripravil Marko Rusjan in je bila prvotno objavljena na spletnem portalu 13. Brat

* Več o nocojšnjem koncertu v ajdovskem klubu Baza pa najdete na TEJ POVEZAVI.

 

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #Cesta

Kolofon