Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nova premiera dramske skupine Društva gospodinj s Planine

V nedeljo 6. januarja velja obiskati Dvorano Prve slovenske vlade v Ajdovščini saj bo tam nastopila dramska skupina, ki deluje v sklopu Društva gospodinj s Planine. Ob svoji 14. obletnici delovanja so pripravili novo komedijo Moža je zatajila. Pod režijo je podpisan Dušan Česen. Vabljeni.

Komedijo Moža je zatajila je dramska skupina Društva gospodinj s Planine premierno na oder postavila na državni praznik, 26. decembra lani. Tako kot vedno, na domači Planini. Komedija, spisana v domačem narečju, je navdušila in nasmejala številno občinstvo, v nedeljo 6. januarja, pa si jo bo moč ogledati tudi v ajdovski Dvorani 1. slovenske vlade.

Komedija vam bo razkrila najbolj sveže trače, ki jih ne prinaša nobena revija niti tračarska TV. Je gospodinja s Planine res zatajila moža? Zakaj? In pred kom? Spomnili pa se boste tudi časov, ko so naše stare mame z jerbasi na glavi proti Trstu nosile maslo, jajca, kokoši in žganje, da bi zaslužile nekaj lir, in s tem omogočile boljše življenje svoji družini. Imenovali so jih »brang'rce«. Predstavo pospremi z ljubezenskimi napevi tudi pevski zbor društva, letos pod vodstvom Janje Pirnar.

13. januarja 2019 bo predstava gostovala še v kulturnem domu v Vipavi. Zelo aktivno društvo s Planine vsako leto pripravi dramsko igro, s katero obuja stare vaške običaje, leta 2005 je izdalo knjigo kuharskih receptov z naslovom Da ne bi pozabili, posneli so tudi več filmov o življenju na vasi.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #kultura

Kolofon