Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski košarkarji novo leto pričeli z zmago

Kot prvi izmed ajdovskih ligašev so v novo leto vstopili košarkarji Leone Ajdovščina. Na domačem parketu so gostili ekipo Pivke in jo brez težav premagali. Končni rezultat je bil 106 : 78. Z zmago so se povzpeli tik pod vrh lestvice 3 SKL.

Prazničnega premora je konec tudi za ajdovske košarkarje, ki so sinoči v šturski dvorani odigrali deveto tekmo v sezoni. Gostili so ekipo Pivke, ki je v letošnji sezoni še brez zmage in tako ostaja tudi po gostovanju v Ajdovščini. Domači so tekmo brez večjih težav zmagali in se ob koncu veselili celo stotice, rezultat je bil 106 : 78. Lepo prednost so si priigrali že v prvi četrtini, ki so jo dobili z 29 : 11, nato pa so prednost brez težav ohranjali do konca.

S sedmo zmago v sezoni se je ajdovska ekipa povzpela na tretje mesto na lestvici 3SKL. Le točko prednosti imajo Novogoričani in Postojnčani, tako da se do konca rednega dela obeta še srdit boj za vrh in s tem napredovanje v drugi kakovostni razred. Prav gostovanje v Postojni bo naslednja preizkušnja za košarkarski klub Leone, torej derbi za vrh lestvice. Vabljeni v Postojno, v soboto, 12. januarja.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka

Kolofon