Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Drzna tatvina na hitri cesti pri Vipavi in pošiljka z belim prahom za ajdovskega občana

Ajdovski policisti ob zaključku leta na srečo niso imeli pretiranega dela. Obravnavali pa so novo pošiljko z belim prahom, ki jo je prejel občan na svoj domač naslov, v petek, 4. januarja, pa so odhiteli na hitro cesto H4, kjer je pri Vipavi prišlo do zelo drzne tatvine in ropa makendonskega državljana.

28. decembra 2018 ob 16.24 je na obmčju Ajdovščine oseba na privatni naslov prejela pisemsko pošiljko z belim prahom. Aktivirani so bili poklicni gasilci iz Ajdovščine in Intervencijska enota Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Medeicnske fakultete. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, bombna enota policije je na kraju opravila preliminarni test belega prahu ter vzorce snovi predali Intervencijski enoti IMI-MF, ki je opravila analizo. Preliminarni podatki preiskav so bili negativni.

Konec minulega tedna oz. v petek, 4.  januarja v večernih urah, pa so policisti PP Ajdovščina obravnavali roparsko tatvino na hitri cesti H4 pred Vipavo. Ugotovljeno je bilo, da je 45–letni voznik osebnega avtomobila (znamke   Audi), državljan Makedonije (oškodovanec), ob 19.42  uri  na bencinskem  servisu v Vrtojbi (smer Vrtojba – Ljubljana) natočil gorivo. V času, ko je v  poslovnih prostorih bencinskega servisa plačal račun za natočeno gorivo,  je neznanec z neznanim ostrim predmetom poškodoval (oz. prebodel)  pnevmatiko na njegovem vozilu. Nič hudega sluteči tuji voznik (oškodovanec) je zatem nadaljeval z vožnjo po hitri cesti  H4 proti Ljubljani. Kasneje oz. takoj po izvozu za Ajdovščino (na odseku hitre ceste Vipava - Ajdovščina) je makedonski voznik opazil, da se je pnevmatika na  njegovem vozilu spraznila in je zato z vozilom ustavil na SOS izogibališču hitre ceste  (pred Vipavo), da bi  zamenjal  poškodovano pnevmatiko. Ko je 45-letni voznik menjaval zadnjo desno pnevmatiko, se je na  nasprotni strani hitre ceste (v smeri Nove Gorice), ustavilo neznano osebno  vozilo temnejših barv, iz njega pa izstopila dva neznanca. Eden izmed njiju je preskočil  varnostno ograjo in iz njegovega vozila odvzel moško usnjeno torbico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg dokumentov  tudi večjo vsoto gotovine). Na omenjeno nezakonito početje je z glasnim vpitjem opozorila sopotnica v njegovem vozilu, tako da je 45-letni voznik nemudoma stekel za storilcem. Pri prehodu preko varnostne ograje je nepridiprava sicer dohitel, vendar ga je neznanec pri tem bliskovito prijel za  ramena in vrgel po tleh (oškodovanec  je bil pri tem poškodovan – poškodba desnega kolena in več prstov desne roke). Neznanec je nato vstopil v neznano vozilo (na sopotnikovi strani), nato pa sta storilca s kraja odpeljala proti Vrtojbi.

Nedolgo zatem sta se neznana storilca pripeljala na kraj dogodka in med vožnjo iz avtomobila  v  bližino oškodovanca odvrgla odtujeno torbico z dokumenti ter nadaljevala z vožnjo po hitri cesti proti Razdrtemu.

Kasneje  so oškodovancu in sopotnici zdravniško pomoč nudili tudi reševalci ZD  Ajdovščina.  Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Ajdovščina še preiskujejo  in bodo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno  tožilstvo v Novi  Gorici.

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon