Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Deseti pohod za dobre medsosedske odnose

Bilo je deset let nazaj, ko so se na Cesti zbrali prijatelji iz okoliških vasi in prvič odšli na pohod Spoznajmo soseda. V naslednjih letih se je pohod razširil še na mnoge druge vasi in danes je to dogodek, ki se mu pridruži vse več ljudi. Tako je bilo tudi včeraj, ko se je številna množica pohodnikov že destič zapored odpravila na pot do svojih sosedov.

Pohod Spoznajmo soseda se po desetih letih z razlogom vrnil na Cesto – tu se je namreč rodila ideja o novoletnem pohodniškem druženju. Poleg tega je bila lani, preko projekta participativnega proračuna Moja pobuda, urejena krožna pot okoli Vipavskega Križa, z izhodiščem na Cesti. Še en pomemben razlog pa je tudi nova krajevna skupnost na tem območju, Plače, ki je z zadnjimi lokalnimi volitvami tudi zares zaživela. Letošnji pohodniki so namreč spoznavali sosede na Cesti, v Vipavskem Križu, Malih Žabljah in v Plačah.

Organizatorja sta bila Krajevna skupnost Cesta in Kulturno-športno društvo Vrnivec. Pohod se je pričel pri Domu krajanov na Cesti in je trajal dobre štiri ure, zaključek z okusno joto in žigosanjem popotnega dnevnika pa se je zgodil v Vipavskem Križu. Več sto zadovoljnih pohodnikov je na poti spremljalo toplo zimsko sonce, vsi pa so se v en glas strinjali, da velja tradicijo ohranjat tudi v prihodnje, saj kot pravijo organizatorji: Dober sosed je boljši kot oddaljen prijatelj. Najboljše pa je, če je tvoj sosed tudi tvoj prijatelj.

Lokalne Ajdovščina

#turizem, #vipavska dolina

Kolofon