Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Valter Birsa odhaja v Cagliari

V italijanskem nogometnem prvenstvu je trenutno v polnem teku zimski prestopni rok. Eden izmed nogometašev, ki bodo v januarju zamenjali klub je tudi Valter Birsa. Nekdanji slovenski reprezentant bo po petih letih zapustil Chievo iz Verone in v nadaljevanju zaigral za prvoligaša iz Sardinije.

Po poročanju številnih italijanskih medijev in spletnega portala Siol.net bo izkušeni Valter Birsa, ki se je lani odločil, da ne bo več nosil državnega dresa, po slabih petih zapustil Verono. Od leta 2014 je nosil dres Chieva in se veselil 18 zadetkov v serie A, po novem pa bo zastopal barve Cagliarija. Prvoligaš, ki prihaja z otoka Sardinija, se bo po poročanju Sky Sport Italia okrepil z 32-letnim Slovencem.

Birsa bo igral na Sardiniji kot posojeni nogometaš Chieva, po koncu sezona pa ima trenutno 13. klub v italijanskem prvenstvu pravico do odkupa Birse za dva milijona evrov. Birsa bo pri Cagliarju poskušal nadomestiti praznino, ki je nastala po poškodbi nekdanjega soigralca Lucasa Castra. Argentinec bo zaradi hude poškodbe kolena dalj časa odsoten z igrišč. Barve Cagliarija branita tudi nekdanji kapetan hrvaške reprezentance Darijo Srna in Filip Bradarić, nekdanji član šampionske Kekove Rijeke. Birsa si bo delil slačilnico tudi z Estoncem Ragnarjem Klavanom, nekdanjim branilcem Liverpoola. V jesenskem delu je bil najboljši strelec Cagliarija 30-letni Italijan Leonardo Pavoletti (šest zadetkov).

To bo že četrti klub v Italiji, za katerega bo nastopil Birsa. Ko se je 90-kratni reprezentant Slovenija leta 2011 iz Francije (Auxerre) preselil na Apeninski polotok, je najprej igral za Genoo. V nadaljevanju je branil barve Torina, Milana in nazadnje Chieva.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon