Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Domača skupina MART na festivalu MENT v Ljubljani

MENT je tridnevni festival novih obetavnih glasbenikov iz celega sveta, ki bo potekal na osmih različnih koncertnih lokacijah v Ljubljani od 30. januarja pa do 1. februarja 2019. To bo že peta edicija te mednarodne konference, katere primaren fokus je glasbena industrija in ustvarjalnost avtorjev. Na letošnjem MENT-u bo v petek 1. februarja nastopila tudi izvrstna domača glasbena zasedba MART. Vabljeni.

V ospredju festivala so regionalna in vzhodnoevropska koncertna prizorišča, ter njeni glasbeni strokovnjaki, organizatorji festivalov, glasbene založbe, booking agencije in glasbeni mediji. Prejšne leto je dobil festival MENT priznanje za najboljši mali in najboljši “indoor” festival v Evropi na najbolj priznani evropski glasbeni konferenci Eurosonic na Nizozemskem.

Kot rečeno bo na letošnjem MENT-u, v petek 1. februarja, nastopila tudi domača glasbena zasedba MART. To ni tipična jazzovska zasedba ali navadna post-rock skupina. Četverica talentiranih glasbenikov iz Vipavske doline ustvarja domiselno instrumentalno glasbo, polno kompleksnih ritmov, melodičnih klavirskih premikov in virtuoznih kitarskih prehodov. Krasi jih sproščen in svobodomiseln pristop, ki se razživi v energičnih improvizacijah. Mart so pristni, domači; EP “Domestic” je bil posnet v kitaristovi dnevni sobi, v družbi domačih. Mart so teatralni; skladba z drugega kratkometražca “Theatrical” je bila tudi v resnici napisana za gledališko predstavo. Mart so čarobni; o tem priča najnovejši EP “Magical”, odzivi na njihove nastope pa to samo potrjujejo.

Na festivalu MENT pa ne prezrite tudi naslednjih izvajalcev: The Canyon Observer (Vipava / Ljubljana), Sevdaliza (Iran / Nizozemska), Bee Bee Sea (Italija), Dimitrije Dimitrijević (Srbija), Iceage (Danska), Celeste (Francija), КУКЛА (Ljubljana), Tús Nua (Hrvatška).

Več informacij o samem festivalu najdete na: www.ment.si

 

* Naslovna fotografija: Irena Udovič

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #glasba

Kolofon