Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreja Slokar pridno zbira nastope v svetovnem pokalu

Mlada alpska smučarka iz Ajdovščine, Andreja Slokar, se vse bolj in bolj navaja na nastopanje v svetovnem pokalu. Po lanskem debiju v Kranjski Gori je v letošnji sezoni že trikrat nastopila na tekmah najvišjega ranga. Zaenkrat je še brez vidnejšega uspeha, a z dragocenimi izkušnjami, ki ji bodo v prihodnje še kako prav prišle.

Sezona alpskega smučanja je v polnem teku in tekme si sledijo ena za drugo. Na štartni listi vse večkrat najdemo tudi mlado Ajdovko, Andrejo Slokar, ki postaja vse bolj polnopravna članica slovenske reprezentance. Nazadnje smo jo lahko videli na nočnem slalomu v Flachauu, kjer pa s startno številko 63 ni imela realnih možnosti za preboj na drugo progo, v srednjem delu proge pa je naredila napako in odstopila.

Podobno težave z visoko štartno številko je imala tudi na dveh ostalih nastopih v letošnji sezoni svetovnega pokala, v slalomu v Courchevelu in Semmeringu. Obakrat je tekmo sicer končala, a bila prepočasna za uvrstitev v drugi tek. Po besedah glavnega trenerja Denisa Šteharnika je kljub vsemu prikazala lep napredek in se trenutno vrti okrog 40. mesta v svetovnem pokalu. Mnogo boljše volje je bila Slokarjeva po nedavnem FIS slalomu v Obdachu, kjer se je zavihtela na visoko četrto mesto in le za štiri stotinke zgrešila stopničke.

Ekipa je imela po tekmi v Flachauu na voljo dva dneva počitka, trenutno pa nadaljuje s treningi v Kranjski Gori, t.j. do 13. januarja. Po tem treningu se bodo dekleta preselila na Kronplatz, ki bo 15. januarja gostil veleslalom, na katerem bodo zagotovilo nastopile Meta Hrovat, Ana Bucik in Neja Dvornik.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon