Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Poraza Kixov in KK Leone Ajdovščina

V preteklem ligaškem vikendu sta na parket stopili dve ajdovski ekipi. Že v petek zvečer so premoč na gostovanju priznali malonogometaši ajdovske ekipe Kix, nič bolje pa se ni v Postojni godilo ajdovskim košarkarjem.

Ajdovskim mojstrom malega nogometa praznični premor očitno ni dobro del. Potem, ko so ob koncu lanskega leta nanizali kar pet zaporednih zmag in se prebili tik pod vrh lestvice 2SFL, so v petek morali priznati poraz v Zagorju ob Savi, ekipi ŠD Mlinše. V izjemno zanimivi in izenačeni tekmi je ob koncu rezultat pokazal 5 : 4. Ajdovcem se je kar precej poznala kratka klop, saj so na gostovanje odšli brez pomembnih členov ekipe, Vancete, Sadmirja Sukanovića in drugih. Kljub vsemu so v 17. minuti tekme, po golu Trkmana, povedli z 1 :2, a so domači malce pred odmorom izid izenačili. Tudi v drugem delu so Ajdovci prešli v vodstvo, za 3 : 4 je z desetih mestrov zadel Luka Bajc. Vseeno pa so domači uspeli preobrniti izid in po golih Mezka in Lipovška slavili zmago. Ajdovci so do konca tekme poskušali priti vsaj do točke, vendar jim žal ni uspelo premagati domačega vratarja. Še najbližje je bil Luka Bajc, a je njegov strel zaustavila prečka.

Kixi kljub porazu, Kixi ostajajo na tretjem mestu lestvice, zaostanek do drugouvrščenega KMN Tomaža, pa je že visokih devet točk. Prav proti KMN Tomaž bodo Kixi odigrali naslednje srečanje, v soboto 26. januarja, na domačih Policah. Najzanimivejše trenutke petkovega srečanja si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Podobno neuspešni pa so bili dan kasneje tudi ajdovski košarkarji, ki so gostovali v Postojni, pri PVC Nagode Postojna. Pet zaporednih zmag v zadnjih kolih je sicer navijačem ajdovske ekipi vlilo precej optimizma, a igralci košarkarskega kluba Leone so tokrat odigrali precej slabše in izgubili z visokih 93 : 66. Začetek tekme je sicer ponudil drugačno sliko, Ajdovci so bili dokaj izenačen tekmec in ob odmoru zaostajali le za pet točk. Po odmoru pa so domači prestavili v višjo prestavo in začeli z mnogo bolj agresivno igro v obrambi onemogočati ajdovske napade. Tretjo četrtino so Postojnčani dobili za šestnajst točk in tekma je bila več ali manj odločena. Ajdovce velja vseeno pohvaliti za pogumno igro v prvem delu tekme, za uresničitev ciljev, pa bo treba v podobnem tempu odigrati celotno srečanje. Najboljši strelec v ajdovski ekpi je bil Teo Kovšca, ki je dosegel 16 košev. Sledi domači derbi proti ekipi Gorice, vodilni na lestvici 3SKL - Zahod, v soboto, 19. januarja, ob 19. uri. Ajdovsko ekipo je poraz v Postojni pahnil na četrto mesto.

Foto: KK Leone Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka, #futsal

Kolofon