Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vipavska dolina se je predstavila na Nizozemskem in v Avstriji

Zimski čas je v turizmu vedno namenjen promociji in obiskovanju najrazličnejših turističnih sejmov, doma in v tujini. Da takšni nastopi na sejmih obrodijo sadove dokazuje statistika, ki kaže, da se vse več tujih in tudi domačih turistov odloči za obisk Vipavske doline. Nazadnje je bilo moč našo dolino opaziti v Utrechtu in na Dunaju.

Na Dunaju se je zaključil največji avstrijski turistični sejem Ferienmesse. Slovenska turistična organizacija je v hali A zakupila 150 kvadratnih metrov razstavnih površin, kjer je bil prostor tudi za Vipavsko dolino, ki jo je zastopal TIC Ajdovščina. Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina sejem beleži vsako leto izjemen obisk, samo lani si ga je ogledalo več kot 150 tisoč obiskovalcev, sodelovalo pa je 800 razstavljavcev iz 80-ih držav. Avstrijski trg je za Slovenijo izjemnega pomena, saj so Avstrijci za Italijani drugi najštevilčnejši gostje v Sloveniji, število nočitev pa se iz leta v leto povečuje najmanj za desetino. Seveda je Slovenija zanje zanimiva zaradi bližine, kar se najbolj odraža v zdraviliščih na severovzhodu Slovenije. Veliko nočitev severni sosedje opravijo tudi na obali, s predstavitvijo na dunajskem sejmu pa ima svojo računico tudi Vipavska dolina. Na Dunaju se je Vipavska dolina predstavila s ponudbo kratkih, butičnih počitnic s poudarkom na uživanju v pristni in okusni hrani, vrhunskih vinih ter pohodništvu in kolesarjenju v neokrnjeni naravi.

Istočasno pa je v nizozemskem Utrechtu potekal turistični sejem Vakantiebuers, prav tako zelo pomemeben turistični dogodek, saj je znano da Slovenijo in tudi Vipavssko dolino vsako leto obišče vse več turistov iz dežele tulipanov. Vipavsko dolino so na sejmu zastopale Mirjana Bužanin iz trgovine Darovi Vipavske, Ingrid Saksida iz Kampa Saksida ter Bojana Curk iz vipavske Kamp ture. Za organizacijo pa je prav tako kot na Dunaju poskrbel TIC Ajdovščina.

Sejem Dunaj, foto TIC Ajdovščina

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Bojana Curk

Lokalne Ajdovščina

#turizem, #vipavska dolina, #moda

Kolofon