Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini pričeli z gradnjo novega krožišča

Takoj po novem letu so zabrneli gradbeni stroji ob koncu ajdovske obvoznice, pod letališčem. Razlog pa seveda gradnja novega, že četrtega, krožišča v mestu. Po napovedih Občine naj bi dela trajala približno pol leta, za izvajalca pa je bilo izbrano podjetje Kolektor CPG d. o. o. Nova Gorica.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je investitor novega krožišča je DRSC, Občina Ajdovščina pa pri projektu finančno sodeluje zaradi izgradnje pločnikov in ureditve javne razsvetljave. Vrednost celotne investicije je 485.000 evrov, prispevek občine je 138.000 evrov.

Za izvajalca je bilo izbrano podjetje Kolektor CPG d. o. o. Nova Gorica, ki je že pričelo z deli. Ob enopasovnem krožnem križišču bodo zgrajeni še pločniki, urejeno odvodnjavanje in nameščena javna razsvetljava. Po predvidevanjih bi gradnja morala potekati tekoče, saj na območju ni nobenih obstoječih komunalnih vodov, ki bi se jim bilo potrebno izogibati, ali jih prestavljati. Tako da izvajalec zagotavlja izvedbo znotraj določenega roka, to je letošnji 15. julij. Prometni režim bo v tem času prilagojen gradbišču, torej delno spremenjen, vendar predvidoma brez semaforjev. 

Gradnja novega krožišča v Ajdovščini

 

* Vir: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #promet

Kolofon