Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke začele leto z zmago, košarkarji doživeli poraz na derbiju

Športni ligaški vikend je tokrat postregel z dvem obračunoma ajdovskih ekip. Prvič v letu 2019 so na parket stopile ajdovske rokometašice in v primorskem derbiju ugnale ekipo Kopra z gladkih 20 : 27.. Slabše pa se je godilo košarkarjem, ki so v domači dvorani morali priznati premoč sosedom iz Nove Gorice. Le ti so bili boljši z 73 : 78.

Kot poroča spletna stran ŽRK Mlinotest okratni primorski obračun ni postregel z napeto in izenačeno tekmo, kot se pravzaprav za derbi spodobi. Za to so v največji meri krive rokometašice ajdovskega Mlinotesta, ki so v Kopru že od prvih minut prevzele vajeti igre v svoje roke in na koncu vpisale zasluženo zmago. Rezultat je bil 20 : 27 (9 : 14). Koprčanke so vodile le prve štiri minute, nato pa so Mlinarke pritisnile na plin in z delnim izidom 11:2 prišle do prednosti osmih zadetkov. Odlično je ajdovski napad vodila Novomeščanka Tjaša Rudman, ki je ob tem dosegla še 5 zadetkov.  Domačinke so se tik pred odmorom vrnile med žive, saj so zaostanek osmih zadetkov stopile na pet.

Žurd Koper : Mlinotest

V drugem delu so takoj na začetku Žurdovke zaigrale na vse ali nič. Približale so se na tri zadetke zaostanka, kaj več pa sta preprečili predvsem obe gostujoči vratarki Anamarija Klemenčič in Anja Bratina. Prva je dvoboj končala s trinajstimi obrambami, druga pa je domačinkam obranila 3 sedemmetrovke iz štirih poizkusov. Nalet Kopra je tako hitro minil, Mlinarke pa so z učinkovitimi akcijami v napadu prednost le povečevale. V tem delu igre sta bili najbolj razpoloženi Taja Čajko in pa Špela Ferfolja. Do konca srečanja so Ajdovke s kontrolirano igro, prednost zadržale na varni razdalji in se zasluženo veselile prvih dveh točk v letu 2019.

“Začetek je bil res super, obramba je delovala odlično, potem nam je mogoče malce padla zbranost. Na vsaki tekmi imamo minute krize, a so tokrat te prišle sredi dvoboja, tako da smo se lahko spet zbrale in igro vodile do konca tekme.” je za Primorske novice tekmo komentirala Špela Ferfolja. Moštvo Ane Žigon že jutri čaka zelo težko gostovanje v Celju pri tamkajšnji ekipi ŽRK Z’ dežele. Gre za zaostalo srečanje 9. kroga.  Omenjen obračun bomo neposredno prenašali preko Youtube kanala CAM Sport.  Več na pa na tej povezavi: KLIK. Prva domača tekma pa bo v soboto, 26. januarja, ko v Ajdovščino prihaja Velenje.

KK Leona Ajdovščina : KK Gorica

Slabše pa so jo v primorskem derbiju odnesli člani Košarkarskega kluba Leone iz Ajdovščine. V sila pomembni tekmi za vrh tretjeligaške konkurence so na domačih tleh izgubili z neposrednim tekmecem, ekipo Gorice. Končni izid je bil 73 : 78. V zanimivem in borbenem srečanju so si gostje odločilno prednost priigrali že v prvi četrtini, ki so jo dobili za osem točk. Domači pa nato nikakor niso uspeli tega zaostanka spreobrniti. Z 19. točkami je bil v ajdovski ekipi najučinkovitejši Teo Kovšca. Že v soboto čaka ajdovske košarkarje nova domača tekma. V Šturje prihaja ekipa iz Tolmina.

 

* Fotografije rokometnega derbija: Zdravko Primožič/FPA

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #košarka

Kolofon