Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prilagojeni program z nižjim izobrazbenim standardom ponovno odpira svoja vrata na OŠ Danila Lokarja

Učenci in učitelji OPP NIS bodo ponovno odprli svoja vrata. Zato vabijo vse, ki vas zanima vzgoja in izobraževanje učencev s posebnimi potrebami v prilagojenem programu z nižjim izobrazbenim standardom, da se jim pridružite v soboto, 2. februarja, v avli šole Danila Lokarja. V mesecu februarju pa bodo učenci in učenke OŠ Danila Lokarja že tradicionalno delili kulturo občanom in občankam v Ajdovščini ali pa obiskali razne zavode.

Kot rečeno, bodo v soboto, 2. februarja, učenci in učitelji OPP NIS ponovno odprli svoja vrata. Vabljeni vsi tisti, ki vas zanima vzgoja in izobraževanje učencev s posebnimi potrebami v prilagojenem programu z nižjim izobrazbenim standardom. Dogododek bo potekal v avli šole, s pričetkom  ob 9. uri dopoldan. Predstavili vam bodo potek pouka, učilnice in mnoge dejavnosti, katere izvajajo na njihovem oddelku.

Učenci se lahko pohvalijo z urejenostjo šolskega vrta, dosežki na športnih, likovnih, tehniških in gledaliških tekmovanjih. OŠ Danila Lokarja sicer izvaja dva javno velja veljavna programa: izobraževalni program osnovnošolskega izobraževanja ter prilagojeni program devetletne osnovne šole z nižjim izobrazbenim standardom. Učenci obeh programov med seboj odlično sodelujejo, sobivajo in se med seboj spoštujejo.

Delimo kulturo - OŠ Danila Lokarja

V mesecu februarju pa učenci in učenke OŠ Danila Lokarja že tradicionalno delijo kulturo občanom in občankam v Ajdovščini ali pa obiščejo razne zavode. Njihov namen je, da občanom in občankam polepšajo dan s kulturnim programom, da učenci začutijo pomen kulture in kulturnega praznika ter da lahko vsak učenec javno nastopa. Letos bodo učenci delili kulturo v soboto, 2. februarja. Učenci petega razreda bodo ob 11.00 delili kulturo pred Dvorano prve slovenske vlade. Četrtošolci bodo obiskali dom starejših občanov. Tretješolci se bodo s pesmijo in slovensko besedo ob 11.30 predstavili mimoidočim občanom na Cankarjevem trgu. Ta mnogokrat sameva, to dopoldne pa bo živahen in prazničen.

Učenci drugega razreda bodo za kulturno vzdušje poskrbeli pred Lavričevo knjižnico ob 8.30. Prvošolci se bodo s kulturnim programom predstavili svojim staršem v avli šole. Tudi učenci in učiteljice lokavške podružnične šole bodo ponesli kulturo po Lokavcu in jo delili vaščanom. Ob 10.00 jim lahko prisluhnite pred trgovino.

Deliti kulturo drugim je lepo, zato vas vabijo, da jih obiščete in jim prisluhnite na zgoraj omenjenih lokacijah. Vabljeni.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #šolstvo

Kolofon