Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Otlici je potekala zaključna podelitev priznanj za pokal Cockta

Skakalni klub POK (Predmeja-Otlica-Kovk) je skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije pripravil prireditev ob zaključku poletne skakalne sezone Pokala Cockta za leto 2018. Podelitev vseh državnih in regijskih priznanj za skakalce in nordijske kombinatorce je potekala sredi decembra v prostorih Osnovne šole Otlica.

Navzočim so pozdrav namenili: Ljubo Jasnič  - predsednik Zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS, Tadej Beočanin  - župan Občine Ajdovščina ter Aleksander Popit - ravnatelj Osnovne šole Otlica. Številna ekipna in posamična priznanja ter pokale na državni in regijski ravni so posameznikom in klubom podelili: Ljubo Jasnič -  predsednik Zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS, Gorazd Pogorelčnik- vodja panoge za smučarske skoke in NK pri SZS, Tadej Beočanin - župan Občine Ajdovščina, Danilo Pudgar - nekdanji skakalni olimpijec, ki je postal tudi aktivni klubski trener v SK POK, Angel Vidmar - svetnik Občine Ajdovščina in Božidar Škvarč - predsednik KS Otlica-Kovk. Podelitev vseh priznanj je napovedovala gospa Barbara Pfeifer. Program so popestrile učenke  OŠ Otlica s plesnim nastopom, ob zaključku pa je za ubrane ritme poskrbel še Angelski trio.

Iz SK POK je v poletni sezoni 2018 tekmovalo sedem dečkov in tri deklice. V kategorijah do desetega leta starosti ni več tipičnih tekmovanj, pač pa je SZS za skakalke in skakalce teh starostnih kategorij uvedla nov razvojno animacijski program, ki so ga poimenovali SKOKEC. Tu se rezultati še ne beležijo klasično. Sodniki ocenjujejo najmlajše prek treh faz skakalne tehnike – spust (počep), let (drža, mirnost…) in doskok. Vsaka od teh faz je ocenjena z zlato, srebrno ali bronasto nalepko SKOKEC.  Na 15-m skakalnicah so tako na razvojno animacijskih skakalnih dogodkih poleti iz SK POK skakali Lukas Velikonja, Mia Lara Velikonja in Jure Polanc, na 25-m skakalnicah pa sta  nastopala Andraž Velikonja in Mark Štrancar. V kategoriji dečki 11 let je tekmoval Teo Krivec, v kategoriji deklice 12 let je skakala Zala Likar. Tilen Likar in Enej Komjanc sta nastopala v kategoriji dečkov iste starostne skupine. V kategoriji 13-letnic pa je tekmovala Ela Krapež.

Na regijskem (Ljubljansko-Notranjska skakalna regija) nivoju Pokala Cockta  je v skupnem seštevku poletne sezone v kategoriji dečki 11 let Teo Krivec zasedel drugo mesto. V kategoriji deklice 12 let si je Zala Likar ravno tako prislužila drugo mesto. Ela Krapež je v kategoriji deklice 13 let pristala na tretjem mestu. Na tekmah v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji sta bila uspešna tudi Tilen Likar in Enej Komjanc v kategoriji dečki 12 let ter vsi ostali tekmovalci, ki so nastopali na animacijskih dogodkih Skokec.

Skakalni klub POK

V letu 2019 smo skočili že v zimsko skakalno sezono. Prvega pokalnega tekmovanja, ki je potekalo v Kranju, se je iz SK POK udeležil Enej Komjanc in v kategoriji dečki 12 let osvojil 19. mesto. V tem tednu pa je Teo Krivec nastopal na pokalnem tekmovanju v Tržiču in med dečki 11 let osvojil  11. mesto ter na regijskem tekmovanju v Logatcu, kjer je osvojil odlično 2. mesto. V Logatcu so skakali še Andraž  Velikonja, ki je osvojil 5. mesto med dečki 10 let, ter Jure Polanc in Lukas Velikonja na animacijskem dogodku Skokec.

V naslednjih tednih nas čakata dve državni prvenstvi ter eno regijsko tekmovanje, v marcu pa zaključek animacijskega tekmovanja v Planici. Prav tako pa bomo v februarju organizirali skupne treninge za osnovnošolce, ki se bodo udeležili šolskih tekmovanj. Trenerja Danilo Pudgar in Mitja Velikonja dobro pripravljata skakalce za tekme zimske sezone. Poleg suhih treningov otroci pogosto trenirajo tudi v drugih skakalnih centrih v Sloveniji. Največkrat se odpeljemo v Žiri in Logatec, kjer so skakalnice že zasnežili z umetnim snegom.

Pokovci si tako želimo na Gori dovolj snega, da bomo lahko trenirali v domačem skakalnem centru na Kovku, kjer so od letošnjega poletja vse tri skakalnice - po zaslugi predsednika SK POK Igorja Polanca - opremljene tudi z novimi varnostnimi ograjami.

SK POK

Lokalne Ajdovščina

#šport, #skoki

Kolofon