Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Podjetji Pipistrel in Honeywell podpisali memorandum o soglasju glede sodelovanja pri razvoju letalskih tehnologij na področju mobilnosti v mestih

Iz ajdovskega Pipistrela so sporočili, da bodo skupaj s Honeywellom raziskovali in razvijali letalske tehnologije na področju mobilnosti v mestih. V skupnih projektih bo Honeywell dobavljal avioniko, navigacijske sisteme, sisteme za krmarjenje in ostale izdelke, ki bodo Pipistrelovim bodočim vertikalnim letalnikom (VTOL) omogočali popolno avtonomnost.

Kot poroča Večer bo potem ko je Uber izbral Pipistrel za enega od partnerjev pri razvoju letalnika za mobilnost v mestih, sodelovanje s Honeywellom, ki ima tradicijo na področju avionike, sistemov za krmarjenje in certificiranja v civilnem ter vojaškem letalstvu, omogočilo razvoj učinkovitega in skorajda neslišnega eVTOL, ki bo tudi cenovno dostopen, so še sporočili iz Pipistrela. "Področje urbane mobilnosti je trg, ki pred nas postavlja uresničljive izzive," je dodal Carl Esposito, predsednik Electronic Solutions.

Podjetji Pipistrel in Honeywell podpisali memorandum o soglasju glede sodelovanja pri razvoju letalskih tehnologij na področju mobilnosti v mestih.

Medtem je ameriški proizvajalec letal Boeing v Virginiji po poročanju CNBC te dni že uspešno preizkusil električno letalo z vertikalnim vzletanjem in pristajanjem. Tudi v tem primeru gre za neke vrste zračni taksi brez voznika oziroma pilota. Prototip naj bi imel doseg dobrih 80 kilometrov, dolg je 9,1 metra in širok 8,5 metra. Njegov trup je podoben trupu majhnih enomotornih letal, ima pa več propelerjev, ki omogočajo navpično vzletanje in pristajanje.

 

* Vir in fotografije: Pipistrel

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #gospodarstvo

Kolofon