Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zmaga ajdovskih košarkarjev v čast legendarnemu Darku Likarju - Smučku

Čez vikend so bili na delu trije ajdovski ligaši. Novo zmago so dosegle ajdovske rokometašice, ki so brez težav premagale Velenjčanke, podobno uspešni so bili tudi ajdovski košarkarji proti Tolminu, nič kaj veselo pa ni bilo v taboru ajdovskih Kixov. Prvo okrepitev za nadaljevanje sezone so predstavili v nogometnem klubu Primorje.

Sobota je vendarle prinesla malce olajšanja v tabor ženskega rokometnega klub Mlinotest iz Ajdovščine. Med tednom so namreč Ajdovke doživele boleč poraz v Celju, saj so bile domačinke na zaostali tekmi devetega kola ženskega državnega prvenstva, boljše z rezultatom 27:25 (14:13). V tekmi proti Velenjčakam pa so Mlinarke pokazale boljšo igro in brez težav slavile z 37 : 23. Že rezultat pove, da tekma ni bila napeta in da je bil zmagovalec hitro znan. Najboljši strelki pri domačinkah sta bili Špela Ferfolja in Maja Svetik s sedmimi zadetki. Ajdovke, ki trenutno zasedajo četrto mesto na lestvici, bodo naslednje srečanje odigrale 11. februarja, v Ljubljani, proti Rokometnemu klubu Krim Mercator.

Foto: Slavko Kolar

Prav poseben obračun je v soboto čakal tudi ajdovske košarkaše. Ponovno je bilo v šturski dvorani slovesno, saj so pod strop tokrat obesili dres s številko 9, legendarnega Darka Likarja - Smučka. Le ta se je zapisal v zgodovino ajdovske košarke kot človek, ki je bil za ajdovsko košarko pripravljen narediti vse. Pri 13-ih letih je začel trenirati pri takratnem KK Fructal iz Ajdovščine. Njegov talent je opazilo veliko trenerjev med njimi tudi Janze Drvarič, takratni selektor mladinske reprezentance. Smučko je bil član zlate generacije KK Fructala, ki je igrala v 1. slovenski košarkarski ligi ter nato zaigrala še v II. medrepubliški ligi. Po končani igralski karieri je Darko nato postal trener mladinske ekipe KK Fructal. Da je bila slovesnost še toliko lepša so poskrbeli ajdovski košarkarji, ki so kasneje ugnali goste iz Tolmina z 91 : 81. V borbeni tekmi so si domači priigrali odločilno prednost že v prvi četrtini, ki so jo dobili z 30 : 20. Tolminci so nato poskušali ustvariti preobrat, a so domači zdržali vse nalete. Precej zaslug za to ima kapetan KK Leone Ajdovščina, Teo Kovšca, ki je bil s 30. točkami najboljši posameznik srečanja. Ajdovci so trenutno četrti na lestvici, sledi pa še eno domače srečanje, tokrat proti ekipi Rosa Vrhnika, v soboto, 9. februarja.

Veselje ajdovskih košarkarjev po zmagi proti Tolminu.

Precej možnosti za napredovanje pa so zapravili ajdovski malonogometaši. V sobotnem domačem derbiju proti ekipi KMN Tomaž ŠIC Bar so izgubili z visokih 1 : 7. Kixi kljub porazu ostajajo na tretjem mestu 2SFL, a zaostanek za drugouvrščeno ekipo Tomaža znaša že visokih 12 točk. Domači so se gostom iz Štajerske dobro upirali, v prvem polčasu so si sicer priigrali zaostanek enega gola, ki ga je kmalu v drugem delu nadaljevanja izničil Klemen Sluga. Nato pa popoln razpad domače ekipe, saj so fantje v razmaku štirih minut prejeli kar pet zadetkov in tekma je bila odločena. Sledi petkovo gostovanje v Dobrepolju.

Nogometno društvo Primorje je predstavilo prvo okrepitev za spomladanski del sezone. 23-letni Leon Kodermac se je v zimskem prestopnem roku pridružil ekipi Andreja Komca. Pred prihodom v Ajdovščino je igral za Brda v 2.SNL. Kodermac bo okrepil vezno vrsto, kar bo dodana vrednost moštva ND Primorja pred nadaljevanjem prvenstva. Iz uprave kluba prihaja novica, da v mesto burje prihajajo še dodatne okrepitve, več bo znanega v prihodnje.

Nogometaši Primorja močnejši za Leona Kodermaca.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #košarka, #futsal

Kolofon