Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski politični spor med opozicijo in koalicijo odmeva tudi na tviterju

Včeraj smo pisali o vročem političnem dogajanju znotraj ajdovskega občinskega sveta. Pred vrati je sprejetje proračuna za leto 2019, o katerem pa se krešejo številna mnenja. Dogajanje je očitno zanimivo tudi za slovenski politični vrh, s svojim tvitom se je tako oglasil celo vodja slovenske opozicije.

Jutri, v četrtek 31. januarja, bodo ajdovski svetniki in svetnice potrjevali predlog proračuna za leto 2019. Kot smo že poročali se v volilnem letu sprejetje proračuna rado zamakne za kakšen mesec ali dva. V tem vmesnem času vstopi v veljavo začasno financiranje občine, v katerem je prav zdaj tudi ajdovska občina. To je zelo slabo tudi za delovanje številnih društev, saj brez proračuna ni mogoče izpeljati razpisov, ki so bistvenega pomena za njihovo delovanje.

Zataknilo se je že na skupni seji odborov in komisij, 16. januarja, kjer so člani nekaterih odborov, predvsem iz vrst strank SDS, NSi ter ZZP-NSD, glasovali proti sprejetju proračuna. Moti jih predvsem razkorak med načrtovanimi prihodki in odhodki, ki naj ne bi bil utemeljen, izpad nekaterih že dogovrjenih investicij, najbolj pa je člane opozicijskih strank zmotilo načrtovano dodatno zaposlovanje v občinski upravi. Predvsem morebitna zaposlitev dosedanjega neprofesionalnega podžupana Tripkovića gre marsikomu v nos. No, v vrstah strank, ki so blizu županu pa velja prepričanje, da je šlo v prvi vrsti za politično obračunavanje in nagajanje županu pri uresničevanju njegovih projektov. S strani 14 članov občinskega sveta je tako prišel predlog za razrešitev posameznih članov delovnih teles občinskega sveta, to pa je seveda povzročilo vihar v lokalni politiki, danes pa tudi na državni politični ravni. Predvsem na desni strani tviterja, kot radi rečemo.

Povod za to je bila najprej Facebook objava lokalnega odbora stranke NSi, na kateri si lahko vsakdo prebere dopis Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, s katerim je 14 članov občinskega sveta predlagalo prej omenjeno razrešitev posameznih članov delovnih teles občinskega sveta.

NSi Ajdovščina

Danes se je na to temo najprej na Tviterju oglasil poslanec stranke NSi, Jernej Vrtovec. Sledilo mu je še nekaj somišljenikov, tvit pa se je precej razširil po družbenih omrežjih. Zadeva je očitno tako zelo vroča, da je svoj tvit lonček pristavil najprej predsednik stranke NSi Matej Tonin, malce kasneje pa tudi vodja slovenske opozicije Janez Janša, predsednik stranke SDS. Kot kaže bo dogajanje na ajdovskem političnem parketu v naslednjih dneh še zelo vroče, o razpletu ali novem zapletu pa bomo več poročali v naslednjih dneh. Današnje pestro čivkasto dogajanje lahko vidite v spodnjih vrsticah.

 

 

Lokalne Ajdovščina
Kolofon