Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V februarju pričetek urejanja kolesarskih poti v Ajdovščini

Vse je nared za začetek urejanja kolesarskih poti v mestu Ajdovščina. Dela bodo potekala v štirih sklopih, kolesarji pa bodo na ta način mnogo varnejši na Goriški ulici, vse od letališča pa do krožišča v bližini Mercator centra. Podjetje Stopar PGM d. o. o. iz Lokavca bo z deli pričelo še v prvi polovici februarja.

Dobra novica za vse, ki se radi vsedete na kolo prihaja iz ajdovske občine. Kot poroča spletna stran občine, so projekti za izdelavo kolesarskih poti izdelani ter v delu, kjer kolesarke poti tečejo ob državni cesti, tudi usklajeni z državnimi načrti. Podpisana je tudi že pogodba z izbranim izvajalcem za izgradnjo drugega sklopa poti, torej od krožišča za Lokavec do Hubeljskega mosta.  Podjetje Stopar PGM d. o. o. iz Lokavca bo z deli pričelo še v prvi polovici februarja, do poletja bo gradnja zaključena. Graditi se bo začelo na sredini drugega sklopa poti, torej od Pošte proti Župančičevi ulici, nasproti soseske C3. Vrednost del za ta odsek je okoli 350.000 evrov, dobršen del bo pokril občinski proračun, 130.000 evrov pa bo prispevalo ministrstvo za infrastrukturo iz kohezijskega sklada. Tudi za ostale sklope se predvideva sofinanciranje – bodisi iz Eko sklada, bodisi iz dogovora za razvoj regij.

Kolesarske poti po Ajdovščini so zasnovane v štirih sklopih, prvi sklop gre od letališča do krožišča za Lokavec, drugi, ki se nadaljuje do Hubeljskega mosta, gre v izvedbo, tretji sklop teče od mosta do križišča za Col, nato še četrti sklop do krožišča na Ribniku.

Projekt kolesarskih in pešpoti po mestu Ajdovščina je sicer del celovitega regijskega načrta. Urejena kolesarska steza ob Goriški ulici bo »hrbtenica«, na katero se bodo priključevale kolesarske povezave proti Novi Gorici, Vipavi, Lokavcu in Colu, bodo tudi del daljinskega državnega kolesarskega omrežja. Projekt spodbuja in promovira trajnostno mobilnost, to pa predstavlja tudi eno ključnih aktivnosti ozaveščanja o zdravem okolju.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija je simbolična - avtor: Klavdij Blažko

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #promet

Kolofon