Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Narasle vode povzročile težave tudi na ajdovskem in vipavskem

Močne padavine so ponoči povzročile kar nekaj preglavic tudi na ajdovskem in vipavskem. Gasilci so imeli celo noč precej dela s črpanjem vode iz zalitih objektov, vozniki pa težave s poplavljenimi cestami. Stanje se je dopoldan umirilo in pokazali so se tudi prvi sončni žarki. Več v fotogaleriji.

Po podatkih vremenoslovcev je na zahodu Slovenije ta konec tedna zapadlo več kot 300 litrov padavin na kvadratni meter. Reka Vipava sicer večjih težav ni povzročila, je pa poplavljala na območjih kjer je to pogosto ob podobnih vremenskih razmerah.

Nekaj po 1. uri zjutraj so tako gasilci med drugim nudili pomoč občanki, ki je z osebnim vozilom obtičala v poplavljenem cestnem podvozu na Goriški cesti v Vipavi. Ob približno enakem času sta dve osebni vozili obtičali tudi na poplavljeni cesti med Mančami in Vipavo. Gasilci so pomagali tudi s protipoplavnimi vrečami, ko je meteorna voda ogrožala objekte ob Goriški cesti v Vipavi, iz stanovanjskega objekta v Gradišču ob Vipavi pa so izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov.

Foto: Tamara Vidmar

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) reka Vipava v zgornjem in srednjem toku poplavlja na območjih pogostih poplav. V srednjem in spodnjem toku je  postopoma naraščala le še do popoldneva. Po napovedih vremenoslovcev bo danes spremenljivo oblačno, nastane pa lahko še kakšna ploha.

Foto: Pokaj

Fotografija: Viktor Ličen

Fotografija: Jana Kete

Fotografija: Robert Ferjančič

Fotografija: Mikuž Jernej

Fotografija: Krajevna skupnost Velike Žablje

Fotografija: Damjan Bratina

Fotografija: Klemen Bizjak

Fotografija: Jan Rustja

Fotografije: Jan Rustja

Fotografija: Jan Rustja

 

* Vir: STA

* Naslovna fotografija: Jan Rustja

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #fotogalerija

Kolofon