Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Barve Primorja bo spomladi nosil tudi nekdanji reprezentant Slovenije

H koncu gre zimski nogometni prestopni rok, ki je v svetovnem merilu sicer malce manj zanimiv kot poletni, je pa tokrat postregel z zanimivim dogajanjem na domačem tržišču. Izjemno pestro je bilo v taboru Primorja, ki je svoje vrste okrepilo s štirimi nogometaši, novega delodajca ima Luka Štor, precej zanimanja pa velja tudi za vodilnega strelca drugoligaškega prvenstva, Anela Hajrića.

Slabe jesenske predstave so spodbudile upravo Nogometnega kluba Primorje iz Ajdovščine, da pošteno zaviha rokave v zimskem prestopnem roku, saj bo zaradi reorganizacije tretje nogometne lige, nujno potrebno sezono končati med štirimi najboljšimi. V nasprotnem primeru ekipo čaka selitev ligo nižje. Že pred novim letom je odjeknila novica, da je moštvo prevzel Andrej Komac, nekdanji član Primorja in slovenske nogometne reprezentance. Ekipa pa se je v zadnjih tednih močno okrepila tudi na igralskih položajih. Najbolj zveneče ime je zagotovo Matija Škarabot, ki ga ljubiteljem nogometa, ni potrebno posebej predstavljati. Obrambni igralec je otrok Gorice, v svoji bogati karieri pa je nosil tudi drese belgijskega Genta, Rijeke in Olimpije. Pohvali pa se lahko tudi z igranjem v dresu slovenske reprezentance. 30-letnik bo zagotovo dodal ekipi prepotrebne izkušnje in s svojim znanjem tudi dvignil nivo ekipe.

Januš Štrukelj // Fotografija: ND Primorje

Drugi novinec v moštvu je Anže Kuraj, 23-letni vezni igralec in prav tako produkt mladinske šole ND Gorica, je nastopal v prvi ligi v različnih mladinskih kategorijah. Člansko pot je nadaljeval v takrat drugoligašu NK Tolminu, nakar je prestopil v NK Brda in nadaljeval svojo igralsko pot na drugo ligaških zelenicah. Sedaj ga čaka novo dokazovanje v Ajdovščini. Igralski kader Primorja pa je bogatejši tudi za vratarja Januša Štruklja, prav tako nekdanjega člana Gorice. Januš je bil dolgo obdobje v goriškem prvoligašu, kjer pa je bil mnogokrat v senci vratarjev Sorčana, Simčiča in drugih. Že pred časom pa smo poročali, da bo rdeče črne barve nosil 23-letni Leon Kodermac, ki je pred prihodom v Ajdovščino igral za Brda v 2.SNL. Kodermac bo okrepil vezno vrsto. Ob številnih prihodih je bilo precej prometa tudi v obratni smeri, saj ajdovski klub zapošča šest igralcev, ki so v jeseni nosili rdeče črne barve.

Luka Štor

Luka Štor bo v spomladanskem delu prvenstva nosil barve prvoligaša iz Kidričevega, Aluminija. 20-letni napadalec, je pri Aluminiju kot posojeni nogometaš Maribora igral že v spomladanskem delu prejšnje sezone. Nekdanji prvi strelec kadetske lige (2014/15), nato pa v dveh sezonah med najboljšimi strelci mladinske lige, je prekinil pogodbo s 14-kratnim slovenskim prvakom in postal polnopravni član kidričevske nogometne družine.

Anel Hajrić

Precej zanimanja vlada tudi za 22-letnega Anela Hajrića, Ajdovca, ki se je že s petnajstimi leti preselil v Maribor, v tamkajšnje mladinske selekcije. Tam je postal najboljši strelec kadetske, mladinske in nato še B ekipe. Skupno je v vijoličastem dresu zabil kar 105 zadetkov. A vse to ni bilo dovolj, da bi prepričal Zlatka Zahovića, saj mu vijoličasti niso ponudili prave priložnosti v članskem moštvo. Sledila je selitev k drugoligašu iz Radomelj Radomlje, kjer je v zadnjih dveh letih dokazal, da spada med najboljše mlade napadalce v Sloveniji. Samo v letošnji sezoni je na 17 drugoligaških tekmah zabil 21 zadetkov in nase pritegnil veliko pozornosti. Nekaj časa se je govorilo o prestopu v tujino, zanj naj bi se namreč zanimal turški drugoligaš, a kot vse kaže bo ostal v Sloveniji. Največ možnosti za mladega Ajdovca naj bi imela ljubljanska Olimpija, precej pa je govora tudi o selitvi v Novo Gorico.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon