Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovščina bučno pospremila tekmovalno slovo nekdanjega svetovnega prvaka Miše Cigoja

Ajdovske Police so v soboto skorajda pokale po šivih. Dobrih 700 gledalcev si je prišlo ogledat državno prvenstvo plesnih parov standardnih plesov, vrhunec večera pa je zagotovo pomenil nastop Miše Cigoja. Nekdanji svetovni in evropski prvak se je na domačem parketu tekmovalno upokojil in požel zaslužen aplavz publike. Absolutna dražavna prvaka sta v Ajdovščini postala Iliya Dobrev in Ana Mesec iz ljubljanskega kluba Feniks.

Že precej časa ni noben športni dogodek tako napolnil velike dvorane Zavoda za šport v Ajdovščini, kot je to uspelo sobotnemu državnemu prvenstvu plesnih parov standardnih plesov. Podobno prvenstvo smo sicer v Ajdovščini že lahko spremljali in sicer pred natanko dvajsetimi leti. Takrat je bilo v naših krajih kar precej parov, ki so nastopali v standardnih plesih, mnogi izmed njih so tudi kasneje dosegli vrhunske rezultate. Danes je situacija malce drugačna, kljub vsemu pa prihajajo mladi plesni pari, pred katerimi je morda še odlična prihodnost na področju tekmovalnega plesa standardnih plesov. Ne gre pa pozabiti,  da se v Ajdovščini še vedno vrhunsko pleše. Dosežki in številčno članstvo Plesnega centra ADC ter Plesne skupine EL1 to potrjujejo.

Na sobotnem državnem prvenstvu je za naslove v kategorijah od mlajših pionirjev do veteranov tekmovalo 53 parov iz desetih klubov. Absolutna prvaka sta postala Iliya Dobrev in Ana Mesec iz ljubljanskega kluba Feniks, katerega tekmovalci so sicer osvojili vsa odličja v članski konkurenci in tudi naslov prvaka med starejšimi mladinci. Domače občinstvo pa sta z bronom v kategoriji mlajših pionirjev navdušila člana Urške Ajdovščina, Konstantin Bernard Cigoj in Neja Tomažič. Dominik Ušaj in Nuška Matelič, prav tako člana ajdovskega kluba sta v konkurenci starejših pionirjev zasedla peto mesto.

Fotografija: Primož Brecelj

Ajdovščino si je za svoje slovo od tekmovalnega plesa v zvrsti standardni in latinskoameriški plesi izbral Miša Cigoj in z ženo Svetlano je zaplesal vseh pet standardnih plesov v čisti, osnovni izvedbi. S tem je na simboličen način zaključil svojo zelo bogato, tridesetletno tekmovalno kariero. Osvojil je številne lovorike in naslove, najbolj pa si ga bomo zapomnili po osvojenih nazivih trikratnega svetovnega in evropskega prvaka med člani.  Ob tem je za Primorske novice dejal: “Hvaležen sem vsem, ki so mi v 30-letni karieri stali ob strani, posebej številnim trenerjem, ki so skozi mnoge ovinke redno prihajali v Ajdovščino. Sedaj, ko je prvič na državnem prvenstvu tekmoval najin sin, je čas, da na takšnih prireditvah dava prostor naslednikom. S soprogo Svetlano imava veliko drugih izzivov - tekmovalnega v show plesih, ukvarjava se s pedagoškim delom v Studiu Cigoj in v Urški. Svetlana bo naslednje štiri mesece precej zaposlena s TV showom Zvezde plešejo, po tem pa se bova ob pomoči plesnih prijateljev podala tudi na pot organizacije domačih in mednarodnih plesnih prireditev. Potrudila se bova, da bo tudi Ajdovščina pogosteje eno od prizorišč. Upam, da bomo že v naslednji zimi v dvorani Police gostili plesno tekmovanje.

Gledalci so poleg tekmovalnega dela lahko uživali tudi v bogatem spremljevalnem programu, v katerem so nastopili stand up komik Vid Valič ter Hip Hop plesalci domačih društev EL 1 in ADC na čelu s ta čas najboljšim slovenskim ženskim hip hop parom Nina Ukmar - Urša Skubic. Gledalce je navdušila tudi flavtistka Patricija Černigoj. Reportažo z državnega prvenstva si lahko ogledate v oddaji Parada plesa v nedeljo, 10. februarja, ob 21.15 na TV3.

Fotografija: Primož Brecelj

* Fotogalerijo sobotnega plesnega spektakla v Ajdovščini najdete na TEJ POVEZAVI.

* Rezultate državnega prvenstva plesnih parov standardnih plesov najdete na TEJ POVEZAVI.

* Fotografije: Primož Brecelj (Primorske novice)

Lokalne Ajdovščina

#šport, #ples

Kolofon