Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pestro dogajanje na Waldorfski šoli Primorska

Na Waldorfski šoli Primorska radi sodelujejo in se povezujejo z ustanovami in društvi v lokalni in širši skupnosti. Veseli so, ko različni dogodki na njihovo šolo pritegnejo obiskovalce od vsepovsod. V februarju vas vabijo na dve predavanji, kjer boste lahko spoznali glavne značilnosti waldorfske pedagogike in waldorfske šole.

Tik pred božičnimi počitnicami smo imeli zimski šolski praznik, dan, ko učenci staršem skozi glasbo, besedo in gib predstavijo, kaj vse so se že naučili v šoli. Zahvalili smo se za vse, kar smo doživeli na skupni poti, in si zaželeli lepe praznike in vse dobro v novem letu. Na prireditvi smo se razveselili tudi obiska sosedov, ki so prišli pogledat, kdo smo in kaj počnemo, in toplo sprejeli, da so prostori stare šole spet zaživeli.

Glasbeni obisk na Waldorfski šoli Primorska

V januarju so tretješolci obiskali sestre klarise v Gorici, zapeli so jim in si ogledali njihove čudovite jaslice. Nastopali so tudi na Bratskem srečanju pri jaslicah na Kostanjevici. Iz Vidma je k nam prišel glasbenik Evaristo, ki je otrokom predstavil različna glasbila, posebno zanimive so bile dude. Obiskali smo Varstveno delavni center Ajdovščina, kjer so nam pripravili prisrčen sprejem in nam predstavili, kaj vse počnejo in ustvarjajo. Tudi mi smo se predstavili, najprej z besedo, nato pa še s pesmijo in rajanjem. Ob harmoniki smo skupaj zapeli in se imeli res lepo. Pravo zimsko vreme smo izkoristili za športni dan na snegu v Črnem Vrhu, sankali smo se, delali snežake in šli na sprehod po gozdu.

Zimski športni dan Wldorfske šole Primorska

Naslednji dan smo na snegu lahko uživali tudi na šolskem dvorišču. V zadnjih dneh januarja je bila učilnica prvega razreda spet nekajkrat odprta za goste, ki jih zanima naš način poučevanja. Ponovno smo gostili dijake programa predšolske vzgoje s Srednje šole Veno Pilon, tokrat so nas obiskali v okviru predmeta matematika za otroke. Preko učne ure, kjer so bili tudi sami dejavni, smo jim pokazali, kako poteka pouk matematike v nižjih razredih waldorfske šole, nato pa so jim nekaj matematičnih veščin predstavili učenci 1., 2. in 3. razreda. Za zaključek smo jih povabili v pravljično deželo Babice zime. S to lutkovno pravljico smo razveselili tudi otroke v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini in Vipavi, s pravljico Babica in trije kralji pa smo obiskali Feiglovo knjižnico v Gorici. Posebej veseli smo bili obiska ajdovskega župana, gospoda Tadeja Beočanina, ki je z zanimanjem prisluhnil poročilu o našem delu in si ogledal, kako smo uredili prostore.

Sicer pa se na naši šoli tudi učimo, in to z rokami, glavo in srcem!

V februarju na šoli (Cesta 5. maja 6, Ajdovščina) pripravljamo dve predavanji, kjer boste lahko spoznali glavne značilnosti waldorfske pedagogike in waldorfske šole:

  • 12. 2. ob 17h vabljeni vsi, ki vas zanima DELO UČITELJA V WALDORFSKI ŠOLI,
  • 19. 2. ob 17h pa bo zadnje srečanje iz sklopa predavanj ZA STARŠE, KI SE ZANIMAJO ZA VPIS OTROKA V WALDORFSKO ŠOLO.

Interes za vpis je iz leta v leto večji in Waldorfsko šolo Primorska obiskujejo učenci iz vse obsežnejšega šolskega okoliša. Razredi se lepo polnijo, imamo pa še nekaj prostih mest. Do marca poteka INFORMATIVNI VPIS v šolo za šolsko leto 2019/20, in sicer v 1., 2., 3. in 4. razred.

 

* Vir in fotografije: Hana Furlan (Waldorfska šola Primorska)

 

Lokalne Ajdovščina

#novice, #šolstvo

Kolofon