Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Višje cene programov vrtca na ajdovskem

V Občini Ajdovščina se je cene programov vrtca nazadnje uskladilo s 1.oktobrom leta 2017. Predvsem zaradi večjih sprememb plačne zakonodaje, torej zaradi višjih plač javnih uslužbencev, s tem pa tudi vzgojiteljic in vzgojiteljev, se je Občina Ajdovščina odločila za zvišanje cen vrtcev. Cene bodo v povprečju višje za pet odstotkov.

Po dogovoru o dvigu plač v javnem sektorju med vlado in sindikati se že vrstijo predlogi uprav vrtcev za dvig cen vrtcev, o prvih in neizogibnih podražitvah so tako ponekod občinski sveti že odločili. Med prvimi občinami, ki so se odločile za dvig cene programov vrtca je tudi ajdovska občina. Občinski svetniki so predlog povišanja cene sprejeli na zadnji seji občinskega sveta, prejšnji četrtek.

Cene programov vrtca se bodo največ povišale za starše otrok, ki obiskujejo jasli, za starostno obdobje od enega do treh let: Le te bodo višje v povprečju za 27 evrov, za 17 evrov bodo višje cene za drugo starostno obdobje od tretjega do šestega leta, medtem ko se cena za kombinirane oddelke niža za slabih pet evrov. Katarina Ambrožič iz ajdovske občine je takole, za Radio Robin, pojasnila odločitev občine: "Dvig stroškov dela ima posledico dvig cen, to se bo odrazilo tudi pri ceni pomoči na domu in povsod drugje, kjer so stroški dela vkalkulirani v izvajanje javne službe".

Polna cena za prvo starostno obdobje bo od prvega marca na Ajdovskem znašala 492 evrov, za drugo starostno obdobje 334 evrov, za kombinirane oddelke pa 349 evrov, pri čemer občina predvidoma sofinancira 66 odstotkov celotne cene, 30 odstotkov starši, štiri odstotke pa v primeru drugega otroka ministrstvo.

Ob tem dodajmo še, da bo letos vpis v vse enote in oddelke ajdovskega vrtca potekal v tednu od 18. do 22. februarja. Več informacij o vpisu najdete na TEJ POVEZAVI.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon