Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

(Ne)zreli sadeži 20/19 v Galeriji Hiša mladih

Sinoči so v ajdovski Galeriji Hiša mladh odprli zanimivo likovno razstavo z naslovom (Ne)zreli sadeži 20/19. Z njo se predstavljajo dijaki 4. letnikov umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica. Razstava bo na ogled do 5. marca 2019. Vabljeni k ogledu.

Sinoči je ajdovska Galerija Hiša mladih gostila odprtje zanimive razstave likovnih del dijakov in dijakinj 4. letnika umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica. Dijaška ustvarjalnost presega šolski okvir, zato so se dijaki 4. letnika umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica odločili, da predstavijo tisti del lastne likovne produkcije, ki nastaja izven pouka. Program umetniške gimnazije likovne smeri je široko zasnovan v želji, da spoznajo čim več različnih področij likovne ustvarjalnosti, tehnik in načinov izražanja, znotraj teh pa dijake profesorji v obliki individualnega dela usmerjajo, naj sledijo svojim interesom in lastnemu izrazu, kar se še posebej vidi v delih, ki jih tokrat postavljajo na ogled.

(Ne)zreli sadeži 20/19

Ta temeljijo na znanju, ki so ga prejeli v šoli, hkrati pa so del njihovih lastnih ustvarjalnih svetov. Razstava,  s skupnim imenom (Ne)zreli sadeži 20/19, obsega dela s področja slikarstva in risbe. Gre za drugo tovrstno gostovanje goriških dijakov v ajdovski galeriji, oboji pa si želijo, da bi razstava mladih dijakov in dijakinj postala tradicionalna in uvrščena v redni program ajdovskega Meseca kulture.  Svoja dela so na ogled postavili: Tina Furlan, Andreja Koder, Katarina Markič, Luka Mužina, Luka Poberaj, Ivan Poša, Nina Prunk in Rok Zabukovec. Razstava del bo na ogled do 5. marca 2019. Vabljeni.

(Ne)zreli sadeži 20/19

(Ne)zreli sadeži 20/19

 

* Fotografije: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #razstava, #umetnost

Kolofon