Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zmaga Kixov, poraz ajdovskih rokometašev in košarkarjev

Tokratni ligaški vikend bo ostal v spominu po bolečem porazu ajdovskih rokometašev in košarkarjev, saj so oboji klonili na domačih tekmah, prvi proti Brežicam, drugi pa proti Vrhniki. Za nekaj veselja pa so poskrbeli Kixi, ki so uprizorili sijajen preobrat in premagali ekipo Extrem iz Sodražice.

Kot rečeno so bili v tokratnem vikendu najbolj dobre volje ajdovski malonogometaši, ki so v sila zanimivi tekmi premagali ekipo Extrem iz Sodražice, z rezultatom 5 : 4. Sicer maloštevilni gledalci na Policah so videli srečanje dveh dokaj enakovrednih ekip, ki pa se je zasluženo končalo s slavjem domačih. A kazalo je drugače, saj so gostje v 16. minuti vodili že z 0 : 3. Nato pa popoln preobrat, ki so ga z zadetki zrežirali Trkman, Koren, Sluga in dvakrat Vanceta.  Ajdovci kljub zmagi ostajajo na četrtem mestu 2SFL, prihodnjo soboto pa jih čaka gostovanje v Logatcu.

RK Ajdovščina // Foto: Primož Brecelj

V zelo pomembni tekmi za obstanek v 1B ligi, so ajdovski rokometaši gostili neposrednega tekmeca, ekipo Brežic. Kljub veliki želji in borbenosti pa so fantje ob koncu igrišče zapuščali sklonjenih glav, saj je bil ob koncu rezultat 27 : 28 (10 : 13), v korist gostujoče ekipe. Domačim ni pomagalo niti bučno navijanje okrog 300 gledalcev, ki so se zbrali na tribunah. So pa lahko uživali v napeti in zanimivi tekmi, od prve do zadnje minute. Ajdovski fantje so v 27. minuti srečanja povedli z 10 : 9, nato pa prelahko dopustili gostom, da so na odmor odšli s prednostjo 10 : 13.  Sledilo je nadaljevanje v katerem je odločala vsaka žoga, domači pa nikakor niso uspeli tekme prevesiti v svojo korist. Ko je dve minuti pred koncem za izenačenje zadel Svetik se je zdelo, da bodo Ajdovci vendarle prišli do ugodnega rezultata, a so na nasprotni strani gostje prek Tomšeta povedli, domačim pa je nato zmanjkalo moči in znanja za vsaj točko, ki bi v ogorčenem boju za obstanek prišla še kako prav. Marko Peljhan je v dresu ajdovske ekipe dosegel osem zadetkov in bil najuspešnejši igralec domačih, ki jih v prihodnjem krogu čaka gostovanje v Radečah.

KK Leone Ajdovščina : Rosa Vrhnika

Podobno napeto je bilo že v petek v dvorani Šturje, kjer je ekipa Leone Ajdovščina gostila ekipo Rosa iz Vrhnike. Domači so sicer že pred tekmo izgubili možnosti za napredovanje in jih bomo v zaključku sezone lahko spremljali v boju za tretje mesto 3SKL. Tekmo so bolje odprli domači igralci, ki so ob odmoru vodili za 7 točk (42 : 35). V drugem delu pa so bili natančnejši gostje, ki so predvsem v končnici imeli mirnejšo roko ob metih na koš. Tekma se je tako končala z rezultatom 81 : 84. Pri domačih je bil z 21. točkami najuspešnejši Matic Pristopnik.  Sledi nekajtedenski premor, Ajdovci pa bodo ponovno na parket stopili v soboto, 2. marca, ko bodo v domači dvorani gostili ekipo Tolmina.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #košarka, #futsal

Kolofon