Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Projekcija študentskih filmov AU UNG v Ajdovščini

Ljubitelji filmov boste to soboto ponovno prišli na svoj račun. V Dvorani Prve slovenske vlade bo, s pričetkom ob 18. uri, potekala projekcija študentskih filmov Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici. Med prikazanimi filmi bo tudi nagrajeni diplomski film ajdovske režiserke Irene Gatej, Vožnja, pesem za očeta. Vabljeni.

Filme študentov Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici bo ponovno moč videt tudi v Ajdovščini. To sicer ne bo prvo gostovanje v našem kraju, saj so novogoriški študentje gostovali že v okviru lanske Kinodejke, projekta, ki poteka pod vodstvom Kluba ajdovskih študentov.

Programu se bo s svojim filmom pridružila tudi Irena Gatej, Ajdovka, ki je diplomirala na filmski šoli v Zlínu na Češkem, od leta 2008 pa v Sloveniji deluje v filmski produkciji kot tajnica režije ali asistentka. Njen film Vožnja, pesem za očeta, je novembra preteklo leto, na festivalu Cinedays v Skopju, prejel nagrado za najboljši študentski film.

V sobotnem filmskem programu, ki se prične ob 18. uri, bo v Dvorani Prve slovenske vlade, moč videti naslednje študentske produkcije:

Program:
  Živijo! - Filip Bihar,  Samo Bihar, Mery Gobec, Tina Zadnik, Antonella D'Amico, Anja Zadnik, Miha Oven, Anna Loi, Mojca Valič
Vožnja, pesem za očeta - Irena Gatej
Živeti v Megabitu - Anne Tassel
Eggsercize - Žiga Stupica
Bližnje srečanje - Samo Bihar, Filip Bihar, Antonella D'Amico, Miha Oven, Anja Zadnik
Mila - Taja Košir Popovič
Vrč rakov - Katarina Blažič
Čas za večerjo - Filip Bihar
Una di Loro - Sandra Jovanovska, Helene Thuemmel  

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #film

Kolofon