Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

KK Vipava z ekipo starejših pionirk do odmevnega mednarodnega rezultata

Mlada vipavska košarkarska ekipa, sestavljena iz deklet letnikov 2004 in 2005, je dokazala, da sodi v sam vrh slovenske ženske košarke. To so dekleta potrdile z osvojitvijo petega mesta v Ženski Jadranski ligi, v kategoriji starejših pionirk U15. S tem so močno presegle cilje zastavljene pred sezono. Čestitke.

V nedeljo, 17. februarja je v Zagrebu potekal drugi polfinalni turnir Ženske Jadranske lige (WABA - Women Adriatic Basketball Association) v kategoriji starejših pionirk U15 v sezoni 2018/2019. Vipavke so se na turnir uvrstile z osvojitvijo 4. mesta v predtekmovalni skupini »B« ter za nasprotnice dobile zmagovalno ekipo skupine »A«, zagrebško Trešnjevko, daleč najboljšo ekipo na Hrvaškem.

Začetek tekme je bil zelo obetaven, saj Zagrebčanke zaradi odlične igre vipavske ekipe nikakor niso uspele razviti svoje igre in uveljaviti velike premoči v višini. Na začetku druge četrtine so Hrvatice po delnem rezultatu 12:1 uspele priti do udobne prednosti, ki je do konca tekme niso več izpustile iz rok. Prednost se je še zvišala, končni rezultat pa je bil 74:39, kar je pomenilo, da se je Trešnjevka že uvrstila na finalni turnir, Vipava pa v razigravanje za 5. do 8. mesto. Na drugi tekmi turnirja je ekipa Cinkarna Celje premagala črnogorsko Primorje iz Herceg Novega z rezultatom 88:49.

V tekmi za 5. mesto se je Vipavkam ponudila priložnost za maščevanje poraza proti Primorju iz predtekmovalne skupine. Tekmo so začele zelo odločno in z agresivno obrambo ter hitrimi protinapadi prišle do prednosti desetih točk. V drugi četrtini je prednost skopnela, Črnogorke so celo povedle za točko. Drugi polčas je ponudil zelo borbeno predstavo obeh ekip. Dekleta so se borila za vsako žogo, na koncu pa je bila Vipava uspešnejša in tekmo zmagala z rezultatom 71:60.

Vipavke so v svoji prvi sezoni med balkansko elito osvojile 5. mesto. Pred sezono je bil cilj nabiranje mednarodnih izkušenj, ki bi dekletom omogočile napredek v igri. Na koncu je bil cilj presežen, saj je vipavska ekipa dokazala, da je generacija igralk letnikov 2004 in 2005 zelo nadarjena in sodi v sam vrh slovenske ženske košarke.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka

Kolofon