Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vipavska dolina na poslovnem dogodku Italy&Slovenia – Partnership in Investment&Innovation

14. februarja se je v Rimu odvil poslovni dogodek Italy&Slovenia – Partnership in Investment&Innovation. Poslovni dogodek je bil namenjen predstavitvi Slovenije kot države z inovacijskim potencialom. Brez Vipavske doline seveda ni šlo.

Srečali so se slovenski in italijanski podjetniki, investitorji in inovatorji, slovenski predstavniki pa so našim zahodnim sosedom predstavili slovenske naložbene priložnosti. Poslovnega dogodka se je udeležilo več kot 140 gospodarstvenikov, izkoristili pa so ga tudi za promocijo turistične destinacije Vipavska dolina.

Na večernem dogodku v samem središču Rima je spregovoril župan Občine Ajdovščine, Tadej Beočanin, medtem ko je Aljoša Ota, predstavnik Slovenske turistične organizacije (STO) v Italiji, opravil sproščen in zanimiv intervju z Janjo Lazar, predstavnico Vipavske doline.

Slovensko delegacijo v Rimu je vodil državni sekretar MGRT Aleš Cantarutti. V delegaciji so bili poleg predstavnikov MGRT in MZZ tudi predstavnik SPIRIT, STO, SDH, DUTB, Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, predstavniki treh Strateško razvojno inovacijskih partnerstev, predstavnik Centra odličnosti Vesolje.si ter predstavniki slovenskih podjetij, in sicer Riko Hiše, Kolektor Microtel, Balmar, Aquafil.

 

* Vir: TIC Ajdovščina

* Fotografija: ROD Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #gospodarstvo, #turizem, #vipavska dolina

Kolofon